Rodžer Federer i Rafael Nadal (Reuters)
Rodžer Federer i Rafael Nadal (Reuters)

Federer i Nadal nisu najveći ni u svojoj eri, Novače, igraj dok te neko ne razbije

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 22:21

Interesantne izjave legendarnog Džimija Konorsa, osmostrukog grend slem šampiona

Žario je i palio Džimi Konors teniskom scenom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka i svakako zavredio epitet jednog od najvećih igrača belog sporta svog vremena. Kao osmostruki grend slem šampion, od čega je pet titula pokupio na US Openu, jednu u Australiji i dve na Vimbldonu, njegove reči i te kako imaju težinu, a legendarni Amerikanac dotakao se priča o najvećem teniseru svih vremena.

Iako je nakon ovogodišnjeg Rolan Garosa, Novak Đoković 23. grend slem titulom pokupio praktično poslednji najvažniji argument (već je dominirao u svim ostalim najvažnijim kriterijumima), debata je za neke ostala otvorena. Ne i za Konorsa koji se dotakao Novakove dugovečnosti i činjenice da i u 37. godini života igra vanserijski tenis.

Izabrane vesti

„Mnogi misle da je došao do tačke da mu je dosta. Za mene je to sr..e. Pogledajte sve ljude koji su se vodili time da su Federer i Nadal najveći svih vremena, a nisu najveći ni u svojoj eri“, rekao je Konors.

Federer je već neko vreme u penziji, Nadal ju je najavio za narednu sezonu, a mnogi licitiraju do kada će trajati Novakova. Konors smatra da Srbin ne treba da se povlači dog god ga neko ne učini nemoćnim. Karlos Alkaras ga jeste savaladao u finalu Vimbldona, ali daleko je to bio od apsolutne dominacije Španca. Novak je uprkos jednom od lošijih izdanja u finalima tokom karijere uspeo da izbori peti set, a čak je delovalo da bi mogao da preusmeri duel u svoju korist.

„Ljudi misle da mu je dosta i da je vreme da neko drugi dođe. Ja gledam na drugi način. Kažem: ’Ubij to’. Ostani na terenu i igraj dok neko ne dođe i razbije te, jer uvek imaš šansu“, zaključio je Konors.


tagovi

Rafael NadalRodžer FedererNovak ĐokovićDžimi Konors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara