Federer preskače masters u Kanadi

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.07.18. | 09:22

Švajcaski teniser odučio da odmori telo i proslavi 37. rođendan tokom prestižnog turnira u Torontu koji se igra od 6. do 12. avgusta

Po mnogim parametrima najbolji teniser svih vremena, Rodžer Federer objavio je da neće učestvovati na kanadskom mastersu.

Švajcarac je odlučio da preskoči turnir koji se ove godine igra od 6. do 12. avgusta u Torontu (bijenalno se menja sa Montrealom), zbog, kako je sam naveo, produžetka karijere. Trenutno drugi reket sveta uopšte ne igra tokom dela sezone na šljaci koja kulminira krajem maja na Rolan Garosu, a često preskače i masterse na tvrdoj podlozi u poslednje vreme, što tensere očekuje u najvećem gradu Kanade.

Izabrane vesti

"Veoma sam razočaran što neću igrati Rodžers kupu ovog leta. Prošle godine mi je bilo divno u Montrealu i uvek uživam na tom mastersu, pre svega zbog kanadskih navijača. Međutim, planiranje sezone je ključno za produženje moje karijere, tako da sam odlučio da ove sezone preskočim Toronto", objavio je Fedeks.

Švajcarac, koji će tokom ovog mastersa napuniti 37 godina prošle godine je na Rodžers kupu stigao do finala gde ga je porazio Alekansder Zverev, tako da će ostati bez 600 ATP poena, što mu po svemu sudeći neće ugroziti poziciju na svetskoj lestvici. Naredni turnir na kojem će Federer učestvovati je masters u Sinsinatiju koji sledi odmah nakon Toronta. Inače, turnir u Sinsinatiju je jednini masters koji nije osvojio Novak Đoković.

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rodžer FedererATP Toronto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara