Rodžer Federer (©Reuters)
Rodžer Federer (©Reuters)

Federer rutinski isprašio Istomina za sat i po

Vreme čitanja: 1min | pon. 31.05.21. | 18:07

Sledeći rival pobednik susreta Čilić - Rinderkneh

Svojevremeno najbolji teniser sveta Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je za sat i 35 minuta savladao 205. igrača Denisa Istomina po setovima 6:2, 6:4, 6:3.

Švajcarac, trenutno osmi igrač na ATP listi, rutinski je odradio posao u svom prvom meču na Otvorenom prvenstvu Francuske još od polufinala 2019. godine. Poznato je da je Federer dugo pauzirao zbog povrede, zbog čega je posle poraza od Pabla Anduhara na početku turnira u Ženevi pauzirao gotovo dve sedmice kako bi bio spreman za Rolan Garos.

Izabrane vesti

Federer je danas zaličio na onog iz najboljih dana jer je protiv tenisera iz Uzbekistana vodio glavnu reč od prvog do poslednjeg trenutka i nije mu dozvolio da se nađe u šansi da uzme brejk. Upravo je brejkom Federer otvorio susret i prvi set koji je trajao najkraće – svega 23 minuta.

S drugim oduzetim servisom protivnika u petom gemu Švajcarac je praktično zatvorio prvi set jer je rutinski odigrao svoj gem i iz prvog pokušaja dobio prvi set. Jedan brejk već u trećem gemu bio je dovoljan Federeru da zadrži ključnu prednost do kraja drugog seta koji je trajao 36 minuta, baš kao i poslednji u kojem je Švajcarac takođe s dva brejka preslišao rivala. Istim je zatvorio susret i sada čeka pobednika duela Marin Čilić – Artur Rinderkneš.



tagovi

Rolan GarosRodžer FedererDenis Istomin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara