Fabio Fonjini (© Reuters)
Fabio Fonjini (© Reuters)

Fonjini zabrinut za budućnost tenisa: Mladi lavovi se uzdaju samo u servis u forhend, svi su isti, neću to da gledam

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.02.22. | 12:37

„Samo Novak zna da li je preležao kovid, to je pitanje lične prirode i zato na tu temu ne bih više da raspravljam“, kaže Italijan

Danil Medvedev i Dominik Tim su osvojIli Ju Es open, Aleksandar Zverev olimpijsko zlato u Tokiju, ostali nemaju nijedan veliki trofej u karijeri, a i dalje ih smatraju predstavnicima Next generation. Za mnoge ljubitelje tenisa – neopravdano.

I ne samo za navijače, već i igrače, pošto je Fabio Fonjini izrazio zabrinutost za budućnost belog sporta onog trenutka kad sa scene siđu Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal. Jednostavno, mladi lavovi su i dalje male mace za najbolju trojicu u istoriji.

Izabrane vesti

Italijanski veteran je po tom pitanju decidiran.

Biću u potpunosti otvoren. Možda zato što pripadam starom kovu, ne sviđa mi se budućnost tenisa. Svaki igrač liči na drugog. Svi su isti. Vidite samo momke koji forsiraju forhend i snažno serviraju. Meni se to nimalo ne dopada“, precizirao je Fonjini, koji će u maju proslaviti 35. rođendan.

Novakov je ispisnik, godinu dana mlađi od Rafe i čak pet od Fedeksa, koga i dalje uzdiže na pijadestal, iako Švajcaraca odavno muče kolena i samo je pitanje dana kad će objaviti kraj karijere.

Kad okončam profesionalnu karijeru, neću više gledati tenis ni na televiziji, niti ću platiti ulaznicu da bih prisustvovao nekom turniru. Nema smisla, nije vredno toga. Jedini igrač kog bih i dalje gledao jeste Federer. Voleo bih ako bih bio u situaciji da ga i pod stare dane još jednom vidim. Stvarno volim njegov stil, sve izgleda tako jednostavno, a zapravo nije. Nisam siguran da ćemo najbolju Fedeksovu verziju videti još jednom“.

Iako na ATP turu ne važi baš za velikog džentlmenta, poneo se Fabio Fonjini gospodski objašnjavajući probleme s kojima se Novak Đoković suočavao tokom nedavnog boravka u Melburnu.

Potpuno lud slučaj. Zvao sam ga čim je deportovan iz Australije. Cela situacija me rastužila, a verujem da se samo borio protiv odluke da mu se ukine viza, jer je znao da je u pravu. Više se pričalo o Novaku, nego o prvom grend slemu u sezoni. Voleo bih da se takmičio. Samo Novak zna da li je preležao kovid, to je pitanje lične prirode i zato na tu temu ne bih više da raspravljam“.

Svet tenisa danima priča o još jednom veteranu, povlačenju Argentinca Huana Martina del Potra.

Sjajan prijatelj. Rastužio sam se zbog svega što mu se dešavalo poslednjih godina (11 operacija, op. au) i načina na koji se pre neki dan oprostio od reketa. Znam kakav je Huan Martin zapravo. Bio je jedan od retkih u stanju da zapreti velikoj četvorki (Đoković, Federer, Nadal, Mari) kad su bili na vrhuncu. Nismo bili u prilici da razgovaramo direktno ovih dana, ali iz dna duše mu želim sve najbolje“, dodao je Fonjini.


tagovi

TenisFabio FonjiniatpATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara