Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Gde ga vidi, tu ga gazi: Đoković i četvrti put preslišao Hačanova u 2022.

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 19:12

Sledeći je Museti

Novak Đoković nije u 2022. igrao mnogo, najviše zbog ograničenja uslovljenih pandemijom virusa korona i činjenicom da nije vakcinisan protiv najveće pošasti modernog doba, ali kada je bio na terenu često je naspram sebe imao Karena Hačanova. Na dosadašnje tri pobede u ovoj godini dopisao je večeras i četvrtu, u osmini finala Mastersa u Parizu. Ukratko, gde Novak vidi Karena - tu ga gazi. Posle Dubaija, Beograda i Astane, tako je bilo i večeras u Bersiju, gde je manje od sat i po vremena obezbedio prolaz dalje i zakazao duel sa Lorencom Musetijem - 6:4, 6:1.

Đoković je odigrao kao furija i ovaj meč. Uz ne tako veliku energetsku potrošnju, srpski as je kombinacijom dobrih udaraca, kvalitetne odbrane i grešaka protivnika ispustio samo pet gemova i pokazao da je u strašnoj formi. Da li će to biti dovoljno za još jedan trofej videće se u eventualne dve poslednje prepreke na putu do trona, jer Museti objektivno ne bi trebalo da predstavlja ozbiljan problem. Ali, da ne trčimo pred rudu...

Izabrane vesti

Đokovića niko nije uspeo da zaustavi u Bersiju pre četvrtfinala već deset godina, to večears nije mogao ni Hačanov. Ovogodišnji šampionVimbldona jeste nešto nervoznije počeo susret, što se najviše ogledalo po slabom procentu prvog servisa koji je bio ispod 50 odsto, ali je i to uspeo da nadoknadi dobrom odbranom. Brzo se uvukao u glavu protivniku i već u drugom gemu uzeo prvi od dva brejka za prvi set. Istina, Hačanov je jedan uspeo da nadoknadi u petom gemu, kada je Đokovićev servis bio ujedno i najlošiji, ali je i to naš teniser uspeo da pregura bez krize.

Drugi set Novak je odigrao bez greške. Mogao je ponovo u drugom gemu da uzme brejk i možda završi ovaj deo igre sa “nulom“, ali je sve brzo bilo gotovo. Đoković je povezao 12 poena i stigao ekspresno do 4:1, da bi iz četvrte prilike konačno zatvorio meč. Ostvario je osmu pobedu u međusobnim okršajima.

Museti je na putu do četvrtfinala dobio Kaspera Ruda u tri seta. Dosad nikada nije slavio protiv Srbina. Duel je na programu u petak od 19.30.



tagovi

Novak ĐokovićMasters ParizKaren Hačanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara