Gojo je bio senzacija, sve dok nije naleteo na najboljeg na planeti! Đoković uz apsolutnu kontrolu do 13. četvrtfinala US opena

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 03:46

Rutinsko slavlje srpskog asa nad hrvatskom teniserom – 6:2, 7:5, 6:4

Činjenica da je pre okršaja sa Novakom Đokovićem odigrao šest mečeva u Njujorku, podizao formu i samopouzdanje, nije bila od prevelike koristi za hrvatskog tenisra Borna Goju, koji je naišao na nepremostivu prepreku na putu ka četvrtfinalu. Među osam najboljih na US openu, 13. put u karijeri, plasirao se srpski as, koji je potvrdio razliku u klasi u odnosu na 105. trenisera na planeti i zakazao okršaj sa domaćim teniserom Tajlerom Fricom – 6:2, 7:5, 6:4

Novak je od početka do kraja meča držao konce u svojim rukama, iako je Hrvatu dopuštao da ima minimalne prednosti u drugom i trećem setu. Međutim, onda kada trebalo napraviti ključnu prevagu, Đoković je to uradio bez većih problema, pa dosadašnja senzacija US opena nije gajila preveliku nadu da može nekako da se vrati u meč.

Izabrane vesti

Bio je ovo prvi međusobni okršaj dvojice tensisera, ali i premijerni nastup Goja na čuvenom Artur Eš stadionu. Upravo to je možda imalo i presudni uticaj da Đoković napravi dva brejka u prvih pet gemova prvog seta, povede sa nedostižnih 5:1 i za svega 41 minut igre dođe do vođstva u setovima.

Drugi set je trajao 15 minuta duže, a razlog za to bio je mnogo sigurniji servis hrvatskog tenisera. Napravio je Gojo i brejk na startu, poveo sa 2:0, ali je onda napravio seriju grešaka i dozvolio Novaku da utvrati istom merom i spreči protivnika da se odlepi. Zahvaljujući mirnom serviszu, Gojo je uspeo da bude aktivan sve do 11. gema, kada je konačno ponovo izgubio poen na svoj servis i omogućio Novaku da već u narednom gemu povede sa 2:0.

Sigurna igra omogućila je sprskom teniseru da bude potpuno smiren i strpljiv u trećem setu. Dvojica tenisera su razmenjivala gemove sve do rezultata 3:3, a onda je Novak iskoristio seriju grešaka hrvatskog tenisera i sa nulom došao do brejka i kapitalne prednosti od 4:3. Sve ostalo je predstavljalo čistu rutinu za trenutno drugoplasiranog igrača na planeti. Hrvat se sve teže kretao, Đoković je delovao znatno svežije, što je iskoristio i u samoj završnici trećeg seta i uspeo da anulira svaki pokušaj Goja da produži meč.

Novak je tokom meča imao nešto manje vinera od protivnika, ali gotovo četvorostruko manje neiznuđenih grešaka, što se na kraju ispostavilo i ključnim po pitanju konačnog ishoda ovog okršaja.

Okršaj sa trenutno devetim teniserom na svetu, Tajlerom Fricom predstavljaće sasvim sigurno mnogo teži zadatak za Novaka Đokovića nego večeras, kako zbog kvaliteta Amerikanca, tako i zbog činjenice da će publika biti na strani domaćeg igrača. Ipak, Novak je mnogo puta dosad u karijeri pokazivao da ga upravo takve okolnosti dodatno motivišu, a tu je i činjenica da je srpski teniser slavio u svih sedam dosadašnjih međusobnih okršaja sa ovim rivalom.


tagovi

US openUS Open 2023Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara