Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hačanov posle maratona zakazao duel sa Đokovićem, Karacev eliminisan već na prvom koraku

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 17:12

Rus nakon skoro tri sata igre eliminisao De Minora

Karen Hačanov se pobedom 6:3, 6:7 (1), 7:5, nad Aleksom De Minorom plasirao u osminu finala turnira u Dubaiju i zakazao duel sa Novakom Đokovićem. Ruski teniser je do trijumfa nad perspektivnim Australijancem stigao posle dva sata i 48 minuta igre ujedno osvetivši se rivalu za poraz u jedinom prethodnom međusobnom susretu odigranom pre dve godine na US openu.

Hačanov je u prvom gemu uspeo da spase brejk loptu i potom nizom od tri osvojena gema stekne prednost, međutim brejk zaostatka De Minor je nadoknadio u sedmom gemu kada je probudio nadu za neizvesnu završnicu prvog seta. Ipak, snovi 32. reketa sveta trajali su samo do narednog gema i ribrejka te je Rus stigao do prilike da servira za set koji je potom pretočio u vođstvo.

Izabrane vesti

Drugi set doneo je čak šest brejkova i četiri preokreta te je rasplet usledio kroz taj-brejk u kojem je međutim u potpunosti izostala neizvesost imajući u vidu da je De Minor vezao šest poena i potom iskoristio drugu brejk loptu da u potpunosti neutrališe zaostatak.

U ranoj fazi trećeg seta rivali su ponovo razmenili po brejk, a 12. gem doneo je vrhunac neizvesnosti i uzbuđenja. Maratonski gem u kojem je De Minor imao tri prilike da meč odvede u novi taj-brejk okončan je pobedom Hačanova pošto je Rus iskoristio drugu brejk šansu i stavio tačku na susret. Pobedom na prvom koraku u Dubaiju 26. reket sveta zakazao je osmi duel sa Novakom Đokovićem. Prvi teniser sveta prethodno je eliminisao Lorenca Musetija, a protiv narednog rivala ima skor od šest pobeda i jednog poraza.

U prvom planu danas se našao još jedan Rus, Aslan Karacev koji nije opravdao ulogu sedmog nosioca i takmičenje je završio već na prvom koraku porazom od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda 7:5, 6:3. Savladavši Karaceva 61. teniser sveta plasirao se u osminu finala gde će mu rival biti Filip Krajinović.

Još jednu senzaciju sprečio je Janik Siner koji je spasao tri brejk lopte protiv Alehandra Davidovič Fokine. Savladavši Španca 6:4, 6:7 (6), 3:6 deseti teniser sveta zakazao je suel sa Endijem Marejem.

DUBAI - šesnaestina finala

Utorak

Karacev - Mekdnald 7:5, 6:3

Hačanov - De Minor 6:3, 6:7 (1), 7:5

Molčan - Heris 6:3, 6:3

Ivaška - Kvon 3:6, 2:6

Davidovič Fokina - Siner 6:4, 6:7 (6), 3:6

Štruf - Berankis 1:6, 6:3, 3:6

Hurkač - Bublik 6:3, 6:1

Popirin - Basilašvili 6:2, 6:3

Evans - Rublev u toku

Rinderkneh - Bautista Agut u toku

17.35: Fučovič - Šapovalov


tagovi

ATP DubaiDubaiAleks de MinorNovak ĐokovićKaren Hačanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara