Elina Svitolina (©Reuters)
Elina Svitolina (©Reuters)

Halepovoj se "crta" četvrtfinale, Svitolina protiv tradicije

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.20. | 09:26

Osmi dan na Rolan Garosu

Kiša neće zaobići Pariz odmog dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Francuske. A, tamo, u ženskoj konkurenciji, na programu su četiri duela osmine finala.

Na terenu Filip Šatrije prvi nosilac Simona Halep ukršta reket protiv Poljakinje Ige Švjontek, jedine tinejdžerke koja je ostala u žrebu. Halepova je pobedila mladu teniserku za samo 45 minuta u istoj fazi prošlogodišnjeg turnira, pa će Poljakinja imati dodatni motiv.

Izabrane vesti

Treća nositeljka Elina Svitolina boriće se protiv Francuskinje Karolin Garsije za treće četvrtfinale Rolan Garosa u karijeri. Obe igračice su bivše četvrtfinalistkinje Pariza, a Garsija se nada da će nastaviti niz dobrih izdanja protiv Ukrajinke. Posle poraza u prvom odmeravanju snaga, Francuskinja je slavila u prethodna tri dvoboja.

Na terenu Suzan Lenglen, 5. nosilac Kiki Bertens igra protiv italijanske kvalifikantkinje Martine Trevizan. Bertens je ispustila samo tri gema kada su se sastale u Čarlstonu pre godinu dana. Trevizan je prva Italijanka koja je stigla u ovu fazu od 2015. godine, a obe igračice su sačuvale meč lopte na putu do četvrtog kola - Bertens protiv Sare Erani i Trevizan protiv Marije Sakari.

Druga nedelja Rolan Garosa čeka i neku teniserku rangiranu van Top 100. Barbora Krejčikova, 117. na listi i Nadija Podoroska, 131. igračica sveta, bore se za prvo četvrtfinale Grend slema. Argentinka teži da postane prva kvalifikantkinja koja je stigla do poslednjih osam od 2012.

ROLAN GAROS - OSMINA FINALA

Nedelja

11.05: (1,30) Bertens - Trevizan (3,20)

11.05: (1,15) Halep - Švjontek (4,70)

12.20: (1,45) Podoroska - Krejčikova (2,55)

14.20: (1,55) Svitolina - Garsija (2,29)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rolan GarosElina SvitolinaSimona Halep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara