Hamad Međedović (Star Sport)
Hamad Međedović (Star Sport)

Hamad Međedović uzeo meru grend slem šampionu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 16:47

Srpski teniser ponovo pobedio od Dominika Tima i plasirao se u četvrtfinale turnira u Gštadu

Sjajan period je iza Hamada Međedovića koji je u prethodna dva meseca prvi put u karijeri dotakao glavne žrebove Rolan Garosa i Vimbldona. Ali nisu to jedini podvizi srpskog tenisera u pomenutom periodu. Perspektivni momak iz Novog Pazara plasirao se u četvrtfinale turnira u švajcarskom Gštadu nakon što je srušio grend slem šampiona. Drugi put, u poslednja dva meseca, Hamad je bio bolji od osvajača US opena iz 2020. Dominika Tima - 1:2 (5:7, 6:2, 3:6).

U maju je Međedović uzeo timu na Čelendžeru u Mathauzenu, a ovoga puta ponovo je uspeh na blještavijoj, ATP pozornici. Juče je Hamad proslavio 20. rođendan, a častio je sebe nastavkom borbe za prvu ATP titulu u karijeri kao i velikim skokom na ATP listi. Počeo je turnir kao 183, a od ponedljka mu je projektovano 156. mesto što mu je ujedno i rang karijere. Nadamo se da će pomoriti lične granice jer bi mu plasman u polufinale protiv boljeg iz nemačkog okršaja Hanfman - Altmajer doneo 144. mesto na svetu.

Izabrane vesti

Okršaj je trajao dva sata i 15 minuta, a Međedović je do prvog seta došao brejkom u 12. gemu kada je već imao taj-brejk u džepu. Revanširao mu se Austrijanac u narednom setu i veoma brzo, za 34 minuta stigao do izjednačenja, ali je srpski predstavnik u odlučujućem napravio rani brejk. Čuvao ga je do poslednjeg, devetog gema. Servirao je za pobedu, mučio se, ali nakon četiri spasene brejk lopte, zadao finalni udarac nekadašnjem svetskom broju tri, a danas 94. igraču sveta.

Činjenica da se Tim poslednjih godina i meseci izuzetno muči, da je daleko od nivoa kada je podigao pehar u Njujorku i da mu je današnji poraz bio osmi u poslednjih 11 mečeva. Ali to nikako ne sme da umanji Hamadov podvig.


tagovi

Hamad Međedovićgštad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara