Nikola Ćaćić (©AFP)
Nikola Ćaćić (©AFP)

Hladan tuš za Srbiju na ATP kupu: Čileanci dobili i dubl, i osvojili prvi bod

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 14:40

Barios Vera i Tabilo bolji od Ćaćića i Sabanova - 2:1 (6:4, 3:6, 10:7)

Dubl je izvadio Lajovićeve fleke protiv Norvežana, ali ne i protiv Čileanaca. Promenjen je sastav, razbijen je par Nikola Ćaćić i Filip Krajinović, odlučno je da u paru sa najboljim srpskim dubl igračem igra Matej Sabanov - i nije napravljen dobar izbor. Srbija nije uspela iz još jednog dubla da izađe kao pobednik i uknjiži drugu pobedu na ATP kupu, i tako se izjednači sa Špancima. Poražena je u drugom kolu, a Čile slavi Bariosa Veru i Alehandra Tabila - 2:1 (6:4, 3:6, 10:7).

Srbija bod, i Čile bod. Od danas su poravnati. A, Španci - dva. U najboljoj poziciji je Crvena furija da se plasira u polufinale, a u poslednjem kolu grupne faze sastaje se sa Srbijom, kojoj jedino igra maksimalna pobeda. S obzirom na to kakvu su igru, ali i rezultate do sada demonstrirali srpski teniseri, takav scenario je malo verovatan. U neku ruku predstavljao bi senzaciju.

Izabrane vesti

Reprezentacija Srbije je u prvom idanju ATP kupa osvojila trofej, takav rezultat nije uspela da ponovi prethodne godine, a posle poraza od Čilea šanse da prođe grupu svedene su na minimum. Na sve to povredio se Dušan Lajović u porazu od Kristijana Garina - predao meč u trećem setu pri rezultatu 3:0 za Čileanca - pa je veliko pitanje u kakavom sastavu će Srbija izaći na megdan Španiji u sredu.

Ne može Srbija da računa na siguran bod od Novaka Đokovića, poto najbolji teniser sveta nije doputovao u Australiju, ali je u prva dva kola mogla da računa na pobede Filipa Krajinovića. Dva od dva i oba puta vođstvo, utaban put do pobede, ali u oba navrata morao je da rešava dubl. Prvi put je upravo Krajinović činio dubl sa Nikolom Ćaćićem i ispostavilo se da nije greška što je Filip odigrao dva meča u danu. Protiv Čileanaca je nakon poraza Lajovića želeo da ga poštedi takvih napora, verovao je da Ćaćić u kombinaciji sa Matejem Sabanovim može da izađe na kraj sa Bariosom Verom i Alehandrom Tabilom - prevario se.

Ćaćić i Lajović osvojili su set, ušli su u treći odlučujući, ali nisu bili kadri da naprave preokret i donesu drugi bod Srbiji. Došlo je do izražaja to što Matej Sabanov nije odigrao veliki broj jakih mečeva, makar ne na visokom nivou, ruka mu se stegla i srljao je iz greške u grešku u završnici. Prepoznali su to Čileanci, svesno su ga napadali i slali lopte u njegovom smeru. Eliminisali su Nikolu Ćaćića iz igre i to im se višestruko isplatilo.

ATP KUP - 2. KOLO

Ponedeljak

Krajinović - Tabilo 2:1 (6:4, 3:6, 7:6)

Lajović - Garin 1:1 (6:4, 4:6, 0:3) - predato

Ćaćić/Sabanov - Barios Vera/Tabilo 1:2 (4:6, 6:3, 7:10)

Ukupno: Srbija - Čile 1:2




tagovi

ATP kupATPTeniska reprezentacija SrbijeNikola Ćaćić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara