Nikola Mektić i Mate Pavić (Reuters)
Nikola Mektić i Mate Pavić (Reuters)

Hrvatska ima medalju u tenisu posle 17 godina! A možda budu i dve...

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 13:32

Bronza zagarantovana, a mogući su i zlato i srebro

Hrvatska je osigurala olimpijsku medalju u tenisu. Prvi put posle 17 godina i bronze koji su u Atini osvojili Mario Ančić i Ivan Ljubičić u dubl konkurenciji. I ova u Tokiju je osigurana u konkurenciji muških parova. A mogle bi da budu i dve. Čak i da budu zlatna i srebrna.

Prvo su kumovi Marin Čilić i Ivan Dodig u četvrtfinalu posle prave drame savladali britansku kombinaciju Džoi Salsburi/Endi Mari – 4:6, 7:6 (7:2), 10:7. Imali su Ostrvljani prednost od vođstva u setovima i 4:2 u drugom, ali su Hrvati napravili preokret. Čilić i Dodig su odigrali sjajno tajbrejkove i obezbedili plasman u polufinale gde ih čeka novozelandski par Markus Danijel/Majkl Venus.

Izabrane vesti

Potom je plasman u polufinale obezbedio i najbolji dubl sveta. Nikola Mektić i Mate Pavić su očekivano lako u četvrtfinalu izašli na kraj sa domaćim dublom Kei Nišikori/Ben Meklahlan – 6:3, 6:3. Jedan brejk na početku prvog i još jedan u poslednjem gemu drugog seta su bili dovoljni hrvatskoj kombinacija da zakorači u polufinale. U borbi za finale ih čeka američka kombinacija Krajiček/Sandgren koji su u četvrtfinalu savladali Štrufa i Zvereva iz Nemačke.

Hrvatska ima zagarantovanu bronzu ako oba njena para ispadnu u polufinalu ali su ambicije i mogućnosti svakako veće. Postoje dobre šanse za hrvatsko finale što znači zlato i srebro. Bio bi to prvi put otkako se tenis vratio na Olimpijske igre 1988. godine da jedna zemlja osvoji dve medalje u konkurenciji muških dublova.


tagovi

tokio 2020dublMate PavićMarin ČilićIvan Dodig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara