(©AFP)
(©AFP)

Hrvatska senzacija na Novakovom putu do četvrtfinala

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.09.23. | 16:06

Borna Gojo najveće iznenađenje US opena

Žreb se otvorio Novaku Đokovića do finala US opena kako nikad nije. Najbolje rangirani rival do te faze biće mu, ako stigne do tamo, Tejlor Fric, koji ima status devetog nosioca.

Ali, koliko god sve to izgledalo kao „plitak potok“ za najvećeg svih vremena, krije u sebi i opasnost, jer Novak ulazi u mečeve kao veliki, apsolutni favorit, te svaki od rivala nema šta da izgubi, može mirne duše da „pusti ruku“ i počne da udara kao nikad u životu. A, u takvoj situaciji iznenađenja su se dešavala svima.

Izabrane vesti

Uz to, US open iz nekog razloga najmanje leži Đokoviću od svih grend slemova. Osvojio ga je svega tri puta, a svakakva čudesa su mu se dešavala na tom turniru. Neki bolni porazi, suspenzije, zabrane dolaska...

Pa, može li u tu fasciklu neočekivanih Novakovih poraza da svoje ime ukleše Borna Gojo? Malo poznati hrvatski teniser je otkriće poslednjeg grend slema u sezoni. Momak odličnog servisa i preciznog forhenda protutnjao je kroz dosadašnju fazu turnira i to počev od prvog kola kvalifikacija. Od šest mečeva na samo jednom je izgubio set i to od Hamada Međedovića u prvom kolu kvalifikacija.

Na ATP listi 108. teniser sveta je u glavnom žrebu pregazio Uga Delijena (3:0), Mekenzija Mekdonalda (3:0) i Jiži Veselija (3:0). Prepun je samopouzdanja, reket ga savršeno sluša. I tvrdi da se neće uplašiti Đokovića.

Nikada do sada Novak nije igrao protiv Goja. Ali, ima u stručnom štabu drugog Splićanina, Gorana Ivaniševića, koji sigurno zna svaki detalj o svom zemljaku.

Meč u Njujorku neće početi pre jedan čas posle ponoći, a pobednik ovog duela igraće sa boljim iz duela Fric – Štriker u četvrtfinalu.


tagovi

Novak ĐokovićUS Open 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara