(Reuters)
(Reuters)

I bez zastave je moćna: Sabalenka se osvetila Koko Gof za Njujork i braniće pehar u Melburnu

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 11:24

Fantastičan povratak Beloruskinje iz teške situacije pred kraj prvog seta

Nema zastavu, nema ni problema. Dobro, bilo ih je možda malkice, ali Arina Sabalenka poseduje mentalni sklop kakav odavno nije viđen u ženskom tenisu da prevaziđe kritične situacije i umaršira u drugo vezano finale Australijan opena. Beloruskinja, koja od početka rata Ukrajini igra bez državnih obeležja, ne mari mnogo za politiku, ali zato u sportskom smislu seje strah i opet je oduševila publiku u Melburnu.

Ovoga puta načinom na koji je savladala Kori Koko Gof, pošto je potrošila sat i 44 minuta da bi eliminasala aktuelnu šampionku Ju Es opena i došla u priliku da brani pehar osvojen prošle godine na Australijan openu – 2:0 (7:6, 6:4).

Izabrane vesti

Koliko je učinak Sabalenke vredan divljenja pokazuje podatak da je u novo finale zakoračila bez izgubljenog seta. Ruku na srce, bila ne na ivici da pri put poklekne od početka turnira, pošto je posle impresivnog otvaranja (5:2) gubila 5:6 i 0:30, dva poena je trebalo Amerikanki da dobije tu deonicu, ali je Arina pokazala čime sve raspolaže, dobila narednih osam poena i tako prebacila opterećenje na protivnicu koja ju je dobila jesenas u Njujorku, u meču za pehar.

Psihički uzdrmana Koko Gof, koju Amerikanci smatraju čak i naslednicama sestara Vilijams (a baš je Serena pre Sabalenke bila poslednja dama koja je vezala dva finala na Australjan openu i išla do tri), davala je znake života u drugom setu, držala se do 4:4, vratila nekoliko lopti kad se činilo da će potonuti, međutim, druga teniserka planete je opet reagovala pod tenzijom rutinski i dobila meč. Ukupno 21. na Australijan openu, 13. vezani.

Šansu da odbrani naslov imaće u subotu kad preko puta bude bolja iz okršaja Đin ven Ženg (Kina) – Dajana Jastremska (Ukrajina).


tagovi

Arina SabalenkaKori GofAustralijan openAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara