Bešiktaš precrtao Adema Ljajića

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.04.20. | 19:31

Srpski reprezentativac biće na transfer listi za letnji prelazni rok

Od dolaska Sergena Jalčina u Bešiktaš sredinom januara Adem Ljajić se nalazi na tankom ledu. Turski stručnjak nije zadovoljan njegovim igrama, nije ni na dobroj relaciji sa navijačima istanbulskog velikana, zbog čega sa Bosfora stižu najave da je srpski reprezentativac precrtan i da će biti na transfer listi za predstojeći prelazni rok, kad god se on bude organizovao...

Iako je i kod novog trenera igrao manje-više redovno, njegov doprinos igri očigledno nije bio na zadovoljavajućem nivou, zbog čega se očekuje da će Bešiktaš pokušati da zaradi na njegovom transferu kako bi se dovela adekvatna zamena. 

Izabrane vesti

Sve je ovo očigledno posledica pobune u svlačionici Bešiktaša u kojoj su Adem Ljajić i Mohamed Elneni zahtevali isplatu zaostalih plata – duguju se tri plate –, dok je uprava zatražila od igrača da prihvate smanjenje plate usled pandemije COVID-19. Bešiktaš na plate igrača i stručnog štaba troši oko 32.000.000 evra godišnje, a klub odavno nije u dobroj finansijskoj poziciji, što bi moglo da pokrene lančanu reakciju i dovede do potpunog čišćenja igračkog kadra.

Adem Ljajić u Bešiktašu ima platu od oko 2.200.000 evra, a ove sezone je na 25 utakmica upisao sedam asistencija i pet golova.

Kao jedno od potencijalnih rešenja pominje se miljenik publike Taliska. Brazilac je s velikim uspehom branio boje Bešiktaša u periodu od 2016. do 2018. godine, gde je postao i šampion Turske. Međutim, Bešiktaš ga nikada nije otkupio od Benfike, pa je Taliska od leta 2018. otišao u Guangdžou Evergrande. Prvo na pozajmicu od 5.800.000 evra, a onda i u transferu vrednom 19.200.000 evropskih novčanica.

Međutim, u igri je i vezista Šahtjora Viktor Kovalenko, koga baš želi novi trener Bešiktaša. Pogodna stvar za Bešiktaš jeste činjenica da se Kovalenkov ugovor u Šahtjoru završava ovog leta i da je on spreman za novi izazov u karijeri.  

Što se Ljajića tiče, on bi mogao da se vrati u Italiju gde je već igrao za Fjorentinu, Romu, Inter i Torino, iz kojeg je leta 2018. otišao u Istanbul, prvo u pozajmici vrednoj 1.250.000 evra, onda i u transferu od 6.500.000 evropskih novčanica. Zimus se pominjalo interesovanje Udinezea.  

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara