Iga Švjontek (©Reuters)
Iga Švjontek (©Reuters)

Iga ponovo u finalu Rolan Garosa, izjednačila pobednički niz Serene Vilijams

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 16:20

Ruskinja Darija Kasatkina lak zalogaj za sjajnu Poljakinju

Iga Švjontek je ponovo u finalu Rolan Garosa. Ubedljivom pobedom nad ruskinjom Darijom Kasatkinom (6:2, 6:1) plasirala se u svoje drugo grend slem finale, a videćemo hoće li uspeti da ponovi uspeh iz 2020, kada je osvojila titulu.

Ime protivnice u meču za trofej saznaće posle duela Martine Trevisan i Kori Gauf. Koja god da prođe u finale, biće to veliko iznenađenje, jer je i jednoj i drugoj ovogodišnji plasman među četiri najbolje na Otvorenom prvenstvu Francuske najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Izabrane vesti

Što se tiče vodeće teniserke na WTA listi, Poljakinja se nije mnogo mučila sa 20-godišnjom Ruskinjom, trenutno 20. igračicom sveta. Tri brejka u prvom i dva u drugom setu bili su i više nego dovoljni za prolaz u finale i 34. uzastopnu pobedu 21-godišnje Švjontek. Time je izjednačila najduži niz Serene Vilijams, a ako bude uspešna i u finalu dostićiće i Venus Vilijams, koja je 2000. godine nanizala 35 pobeda. Ispred Amerikanki je Monika Seleš sa 36 vezanih pobeda, a rekord drži Martina Navratilova sa čak 74.

Na svom pobedničkom putu Švjontekova je osvojila Rim, Štutgart, Majami, Indijan Vels i Katar. S obzirom na potencijalnog rivala u finalu i formu u kojoj se nalazi, smeši joj se novi trofej...

Prošle godine poljska teniserka zaustavljena je u četvrtfinalu, pošto je Marija Sakari bila bolja u dva seta - 6:4, 6:4. Grkinja je potom u narednoj rundi poražena od kasnije šampionke Barbore Krejčikove. Čehinja je ove godine iznenađujuće poklekla već na startu, u prvom kolu i duelu sa 19-godišnjom Francuskinjom Dajan Peri.


tagovi

Iga ŠvjontekRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara