INDIJAN VELS: Odaberi šampione

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.19. | 13:06

MOZZART i za ovo izdanje jednog od najprestižnijih teniskih turnira u svetu belog sporta nudi kvote za osvajanje ili plasman u finale

Sezona mastersa večeras i zvanično počinje mečevima prvog kola prestižnog turnira u Indijan Velsu (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 8.359.455 $) koji mnogi vole da nazovu "petim grend slemom". Naravno, ne bez razloga.

Izuzimajući četiri grend slema i završni turnir sezone, tek dva takmičenja u svetu belog sporta mogu da se porede sa njima, a to su su turniri u Indijan Velsu i Majamiju koji odmah sledi. Glamur, bogatstvo, vrhunski uslovi, publika "na nivou" sve su to začini koji ATP masterse, odnosno WTA Premier Mandatory takmičenja u Kaliforniji i na Floridi izdavaju od ostalih.

Izabrane vesti

A pred nama je novo izdanje Indijan Velsu gde su već krenule borbe koje se završavaju narednog vikenda, te smo usput i ostali i bez jedine predstavnice u glavnom žrebu, Aleksandre Krunić koju je zaustavila domaća igračica Amanda Anisimova.

WTA ŽREB

Poznato stecište najbogatijih Amerikanaca, ukotvljeno u pustinji Kalifornije i ove godine dočekuje najbolje teniserke i tenisere. Na "lepšoj strani žreba" izdvaja se ime aktulene šampionke i prvog reketa sveta, Naomi Osake. Simpatična Japanka je od osvajanja Australijan opena upala u probleme, te je nakon otpuštanja trenera Saše Bajina i dovođenja novog, nekadašnjeg trening partnera Venus Vilijams, Džermejna Dženkinsa čini se napravila više pogrešnih koraka. Jedan meč od Melburna (poraz u Dubaiju) dovoljno govori, te ne treba očekivati da odbrani krunu u Kaliforniji. Glavne konkuretkinje su joj sestre Vilijams, Simona Halep, Karolina Pliškova, Elina Svitolina i Angelika Kerber.

Što se tiče MOZZART ANTEPOSTA, u kojem možete da se kladite na favorite za plasman u finale i osvajanje titule u obe kategorije, najveća favoritkinja je Serena Vilijams. Kvota na to da će snažna Amerikanka podići pehar je 7,00, a da će se probiti do finala 3,00. Zanimljivo je da Serena ima samo dve titule iz Indijan Velsa i to osvojene davnih 1999. i 2001. Posle toga je odigrala samo jedno finale 2015. kada je bolja bila Viktorija Azarenka. Razlog za to je njega svađa sa organizatorima turnira zbog navodnog rasizam tako da se ona i sestra joj Venus tamo godinama nisu pojavljivale. Pored Serene u ANTEPOSTU su još Halep (osvaja turnir - 9,00; igra finale - 4,50), Osaka (10,0; 4,50), Kvitova (12,0; 5,50), Svitolina (15,0; 8,00), Kerber (17,0; 8,00), Pliškova (20,0; 8,00), Sabalenka (20,0; 10,0)...

ANTEPOST - KVOTE ZA IGRAČICE

Sa muške strane žreba svi gledaju u neverovatnog Novaka Đokovića. Iznenađenja svakako ne bi bilo kada bi naš as podigao 33. masters pehar u karijeri, a šesti na ovom mestu, zašta MOZZART nudi kvotu 1,55. Ukoliko mislite da će stići do finala, ali da neće slaviti za vas je kvota 2,30.

ANTEPOST - KVOTE ZA IGRAČE

Tradicionalno dobar u pustinji Kalifornije gde bukvalno igra na domaćem terenu, pošto je glavni stadion uvek ispunjen njegovim prilično agresivnim navijačima je Rodžer Federer. Švajcarac takođe ima pet titula, a u poslednjih sedam godina igrao je čak pet finala, te usput dolazi iz Dubaija gde je osvojio 100. ATP pehar. Motivisan je, željan da dokaže da je i dalje najveći, ali je veliko pitanje da li će moći sa svojim stilom igre da se suprotsavi protivnicima kojima više odgovara podloga u Indijan Velsu. A ona je prilično spora što odgovara Noletu, ali i Rafi Nadalu (6,00; 3,30), Keiju Nišikoriju (30,0; 15,0) itd. Huan Martin del Potro će prepustiti pehar osvojen prošle godine bez borbe pošto opet ima problema sa povredama. Bilo kako bilo, kvota da će Fedeks podići pehar je 7,50, a da će se probiti do finala 3,80.

ATP ŽREB

Za titulu je potrebno zabeležiti dve pobede manje nego na grend slemovima, to jest pet.

***kvote su pdoložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

ATP Indijan VelsWTA Indijan VelsRodžer FedererSerena VilijamsNaomi OsakaRafael Nadalbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara