Noskova i Švjontekova (Reuters)
Noskova i Švjontekova (Reuters)

Ispala najbolja na svetu! Komšinica okrenula Igu za pobedu kakva nije viđena od prošlog veka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 12:16

Švjontekova dobila prvi set, ali poklekla protiv 19-godišnjakinje iz Češke, odnosno 50. igračice sveta

Eliminacija Elene Ribakine u drugoj rundi predstavljala je najveće iznenađenje Australijan opena u konkurenciji dama, ali od danas imamo senzaciju turnira - ispala je najbolja na planeti! Iga Švjontek je završila takmičenje u Melburnu u šesnaestini finala iako je dobila prvi set protiv 19-godišnje Čehinje Linde Noskove - 1:2 (6:3, 3:6, 4:6).

Noskova je tako postala prva tinejdžerka još od 1999. godine i Ameli Morezmo, koja je na Australijan openu srušila u tom trenutku liderku WTA liste. Morezmo je tada savladala Lindsi Devenport.

Izabrane vesti

Videćemo koji će biti krajnji dometi Noskove koja je na turnir došla kao 50. u ženskom teniskom poretku, a kojoj je projektovani renking nakon senzacionalnog preokreta 35. pozicija na svetu. Ako sruši i narednu prepreku (bolju iz duela Svitolina - Golubić) čeka je proboj među najboljih 30.

Nije se tinejdžerka iz češkog Vsetina libila da napadne Poljakinju, bila je bar-a-bar sa 22-godišnjakinjom u razmenama i na kraju, napravivši dva brejka u trećem setu, izborila pobedu karijere. Ostavila je Švjontekvu bez šanse da pomeri ličnu granicu u Melburnu gde je 2022. godine stigla do polufinala.

Tačno 142 minuta trajala je vrlo izjednačena borba na Rod Lejver areni, a ključna je bila druga brejk lopta koju je Noskova iskoristila u sedmom gemu odlučujućeg seta. Čehinja je ispalila čak 10 as servisa i sa 35 vinera i 37 neiznuđenih grešaka trasirala sebi put među 16 najboljih.


tagovi

Iga ŠvjontekAustralijan open 2024Australijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara