Ivana Jorović
Ivana Jorović

Ivana, Peđa i Miomir napred, Olga i Nikola stoj!

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.01.19. | 09:45

Počele kvalifikacije za Australijan open, Danilovićeva i Milojević zaustavljeni na startu, Jorovićeva, Krstin i Kecmanović u drugom kolu. U noći između utorka i srede kreću Radovanovićeva i Troicki

Naša najtalentovanija teniserka, od koje se očekuje da ove godine zablista, Olga Danilović slabo je započela 2018. na WTA turu.

Mlada Beograđanka, koja je postavljena za šestu nositeljku razočarala je u Melburnu pošto je zaustavljena već u prvom kolu kvalifikacija za Australijan open. Nju je nakon preokreta neočekivano savladala Poljakinja Iga Svjatek, s rezultatom 1:6, 7:6 (4) i 7:5. Olgina Fed kup koleginica Ivana Jorović bila je daleko ubedljivija protiv Kineskinje Han Ćinjun prepustivši joj samo tri gema za 55 minuta odmeravanja - 6:2 i 6:1. Sledeća protivnica mlade Čačanke je iskusna, 27-godišnja Amerikanka Azija Muhamad.

Izabrane vesti

WTA Q ŽREB

Na muškoj strani žreba za kvalifikacije prvog grend slema sezone, koji počinje 14. januara, srpski teniseri su krenuli sa uspehom pošto je naš najveći talenat, Miomir Kecmanović slavio nad Italijanom Đanluiđijem Kvincijem rezultatom 6:4, 3:6 i 6:4. Za plasman u finale kvalifikacije Beograđanin, koji je postavljen za 16. nosioca, ide na 22-godišnjeg Francuza, trenutno 194. igrača sveta Maksima Žanvijea.

ATP Q ŽREB

Veliku, nažalost međusobnu, skoro pa tročasovnu borbu u tri seta vodili su Peđa Krstin i Nikola Milojević, 173. i 174. igrači sveta, a na kraju je nakon preokreta bolji bio Krstin rezultatom 4:6, 6:4 i 7:6 (7). On će u drugom kolu stati naspram pobednika meča između Slovaka Lukasa Lacka i Amerikanca Toma Smiceka.

Drugog dana takmičenja u kvalifkacijama za Australijan open na terene u Melburnu od naših predstavnika izlaze Dejana Radanović i Viktor Troicki. Mlada 22-godišnja teniserka, trenutno 209. na WTA lestvici imaće težak zadatak protiv 20. nositeljke, Ruskinje Vitalije Djačenko, isto kao i Dorćolac pošto će igrati protiv starog znanca, Francuza Nikole Majua. Dva iskusna tenisera do sada su se sastajala tri puta, a naš as vodi sa 2-1, a ovde bi trebalo očekivati barem jedan taj-brejk, ali i tri seta.

Za plasman u glavni žreb Australijan opena potrebno je ostvariti tri pobede u kvalifikacijama.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Star sport


tagovi

Ivana JorovićPeđa KrstinNikola MilojevićAustralijan openOlga DanilovićViktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara