(©Reuters)
(©Reuters)

Ivanišević: Ma, kakve svađe sa Novakom, pola ni ne čujem šta viče

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 16:40

“Njega samo Alkaras može da dobije”, tvrdi Đokovićev trener

Uvek, godinama to traje, Novaku Đokoviću se traži dlaka u jajetu, bilo kakav razlog da se predstavi kao crni đavo.

Tako, recimo, jedna od tema koja se vrti u poslednje vreme je kako srpski teniski genije ume da viče na svoj trenerski tim i kako se ponaša nedolično prema njima. Često se to pitanje postavlja Goranu Ivaniševiću, koji je Novakov prvi trener, pa je došlo na red i tokom njegovog intervjua za Sportske Novosti.

Izabrane vesti

Ivanišević je objasnio u nekoliko rečenica o kakvoj se tu “svađi”, u stvari, radi.

Ma, to su gluposti. Kao prvo, ja pola od toga ne čujem. To su ogromni tereni, publika viče i ne čuje se. Meni to ne smeta, to su emocije, negde to treba izbaciti. Stalno se piše “opet je vikao, opet ovo, ono”… Milion puta smo pričali, uopšte nemam problem s tim. I ja sam bio igrač, neki put je teško reći neku tehničku stvar u dve sekunde. Važno je da on što bolje odigra”, objasnio je Ivanišević.

Priznaje hrvatski stručnjak da poraz u finalu Vimbldona još nije “svario”.

“Ja sam još malo u šoku od tog finala. Novak je sve rekao u govoru nakon meča: neka finala je trebalo da izgubi, pa ih je dobio, a neka je trebalo da dobije, pa je izgubio. Na kraju, Novak je imao mnogo šansi koje nije iskoristio. Alkaras je odigrao hrabrije, odlučnije kada je trebalo, taj dan je bio bolji i dobio meč”.

I veruje Ivanišević da ćemo se nagledati u vremenu pred nama još takvih okršaja dvojice najboljih na svetu.

“Svaka čast svima, ali samo jedan igrač može da dobije Đokovića, a to je Karlos Alkaras”.

Ide novi grend slem, US open, Novaku motiva za trofej neće nedostajati.

“Uvek je motivisan. Gren slem je gren slem. Opet će biti velika borba. Dobro je što se na Vimbldonu, ali i pre toga u Parizu, stvorilo rivalstvo između dvojice igrača između kojih je 16 godina razlike. Svaki njihov meč će biti još bolji, luđi i gledaniji”.

Priče o smeni generacija, o mladim lavovima koji dolaze na scenu, počele su da nerviraju Ivaniševića.

“Te priče su već malo glupaste. Smena generacija traje već šest-sedam godina. Ako pogledamo, Medvedev, Rubljov, Hačanov, Šapovalov, Ože-Alijasim, Siner, Alkaras, Rune… Alkaras je tu dve godine, ali Medvedev je pet-šest i ima 27 godina. Nisu tu od juče. Alkaras je priča za sebe, a Siner je jedini koji ga, uz Novaka, može ugroziti na US openu. Igra koju Siner gaji ne odgovara Alkarasu i imali su dosad jako zanimljivih mečeva. Takođe, ako se Medvedevu sve poklopi i ako mu se igra, on je isto fenomenalan igrač. Novak je ostao jedini “dinosaurus” od tih starijih. To je normalan sled, ali stariji se još nešto pitaju”, poručio je Ivanišević


tagovi

Novak ĐokovićGoran IvaniševićKarlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara