©Reuters
©Reuters

Ivaniševič o Novakovim planovima: Nije se odustalo od Majamija

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 11:34

Srpski teniser nada se da će mu biti odobreno učešće na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama

Zbog aktivne zabrane Sjedinjenih Američkih država da nevakcinisani stranci uđu u zemlju Novak Đoković će i ove sezone propustiti Masters u Indijan Velsu. Činjenica da srpskom teniseru nije omogućen ulaz sprečila ga je da učestvuje na turniru iz Serije 1.000 sa kojeg je izostao i u prethodne tri godine, a bez njega će gotovo izvesno biti održan i Masters u Majamiju.

Prema pojedinim najavama aktuelna zabrana bi trebalo da bude ukinuta 1. maja, te ukoliko bude tako Đoković će propustiti i turnir koji se održava od 19. marta do 2. aprila, ali Goran Ivanišević, član Novakovog tima istakao je za Sportklub da najbolji srpski teniser nije odustao od drugog mastersa na tlu SAD u godini.

Izabrane vesti

"Nije se odustalo od Majamija. To je njemu u glavi, želi da igra. Ja bih voleo da ga puste, bilo bi to dobro i za njega i za tenis, ali nije smak sveta i ako ga ne puste. Glavno je da ćemo znati brzo, pa da možemo da napravimo plan. Tehnički, ne znam koliko je to najbolje rešenje za pripremu na šljaci, mada je on osvajao Monte Karlo i kada je igrao u Indijan Velsu i Majamiju… Sve zavisi od Novaka – ako je spreman u glavi i ako je u režimu rada fajtera, kao u Australiji, onda je sve moguće", rekao je Ivanišević.

Hrvat se potom osvrnuo na Australiju i iskustvo po povratku u Melburn gde je prethodne sezone Đoković takođe imao zabranu.

"Kada misliš da si sve video, onda opet vidiš nešto novo. Govorio sam već – Novak se pribojavao kako će ga primiti u Australiji, ali sve je bilo savršeno još od dolaska u Adelejd. Srpska zajednica ga je tu podržala, kao u Beogradu da je igrao, ali i australijska publika je bila sjajna. U Melburnu je imao možda i veću podršku nego ikada ranije. Naravno, bilo je pojedinaca koji su provocirali, takvih uvek ima, ali generalno je utisak bio fenomenalan. Ne računajući to sr..e sa povredom, sve je išlo kako treba", kazao je Ivanišević.


tagovi

Novak ĐokovićGoran Ivanišević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara