Arina Sabalenka (Reuters)
Arina Sabalenka (Reuters)

Izgubila samo šest gemova u tri meča: Sabalenka s nulom nastavila da seje strah (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.01.24. | 03:44

Beloruskinja. koja brani titulu u Melburnu. nije dozvolila ni jedan jedini gem Ukrajinki Curenko

Sudeći po govoru tela koji je krasi od dolaska u Melburn, jedno je sigurno - Arina Sabalenka je na Australijan open došla sa jednom jedinom namerom, da odbrani tron u Australiji. Kao munja projezdila je Beloruskinja kroz prve tri runde. Prvu protiv Nemice Zajdel preskočila je za 53 minuta (6:0, 6:1), za narednu prepreku u vidu Čehinje Fruvirtove bilo joj je neophodno 67 minuta na terenu (6:3, 6:2), da bi Ukrajinku Lesiju Curenko poslala kući takođe za 53 minuta ne dozvolivši joj da osvoji nijedan gem (6:0, 6:0)! Što bi se reklo teniskim žargonom "bicikl".

Rezultat dovoljno govori o tome kako je meč izgledao, a nakon što ga je okončala, Sabalenka je u pričajući sa Andreom Petković koja ju je intervjuisala na terenu, bila i te kako raspoložena za šalu: "Pokušavam da se približim Igi", naravno, aludirajući na sve te silne setove u kojima Švjontekova čisti konkurenciju s nulom.

Izabrane vesti

Jedanaesti put u karijeri Sabalenka će igrati u osmini finala grend slem turnira, a biće joj to četvrti put u Melburnu gde je trenutno u seriji od deset pobeda.

Naredna protivnica Beloruskinji biće Amanda Anisimova (22), trenutno 442. igračica, ali pre četiri godine 20. teniserka WTA liste. Ukoliko opravda epitet favorita, najrealnije je da se u četvrtfinalu sastane ili sa Barborom Krejčikovom ili sa čudom od deteta Mirom Andrejevom. Mada, Anisimova nakon gotovo godinu dana pauze deluje naoštreno i spremno da namuči prošlogodišnju šampionku.


tagovi

Arina Sabalenka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara