Novak Đoković (© AFP)
Novak Đoković (© AFP)

Iznenađujuća odluka: De Minor „izbacio“ Đokovića iz večernjeg termina

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.01.24. | 14:31

Organizatori dali prednost domaćem teniseru, koji će protiv Rubljova igrati u udarno vreme na Rod Lejver areni, dok Novak prvi put posle tri godine na teren izlazi u rano popodne

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Organizatori Australijan opena doneli su odluku da u nedelju u udarnom večernjem terminu na Rod Lejver areni igra miljenik domaće publike Aleks de Minor protiv Rusa Andreja Rubljova, dok će Novak Đoković prvi put posle tri godine izaći na centralni teren Melburn parka u popodnevnim satima.

Izabrane vesti

Ovakav potez izazvao je negodovanje mnogih navijača s kupljenim kartama za večernje mečeve, pošto u nedelju nijedan od vodećih svetskih tenisera neće igrati u to vreme, jer i Sinerov duel sa Hačanovim počinje u popodnevnim satima.

Zapanjujuća odluka da De Minor izbaci Đokovića iz večernjeg termina“, piše u naslovu tiražnog lista The Australian.

Zanimljiva je i izjava Aleksa de Minora od prethodne večeri, koju citira ovaj australijski dnevnik:

Voleo bih da igram na Rod Lejver areni. Zapravo, taj večernji termin je veoma specijalan, a to treba da zaslužiš“, rekao je De Minor kada su ga u petak pitali da li očekuje da će u osmini finala protiv Rubljova igrati na centralnom terenu.

"Ako organizatori tako odluče, svakako ću biti srećan. Ali, na kraju krajeva, nije zaista bitno kad ću igrati, prvi ili poslednji meč, sasvim svejedno“, dodao je najbolje rangirani australijski teniser.

Mediji se pitaju i šta će biti ukoliko i Đoković i De Minor prođu u četvrtfinale; ko će tada dobiti privilegiju da igra uveče.

Imajući u vidu da domaća publika zaista obožava De Minora, ali i da mediji ne štede na pokušajima da od njega stvore nacionalni teniski brend, odluka organizatora da ovako organizuje nedeljni program svakako se može smatrati za očekivanu. Jasno je da domaćini rade i na gledanosti TV prenosa jer je nedelja uveče idealna prilika da se milioni gledalaca širom Australije privuku pred ekrane i da svi gledaju „nacionalni spektakl“ na Kanalu 9.

Nema sumnje i da Rubljova na Rod Lejver areni čeka pravo navijačko grotlo u kojem mnogi na tribinama neće imati milosti prema ruskom teniseru.

Program na Rod Lejveru otvoriće u podne po lokalnom vremenu (2.00 sata ujutro po srednjeevropskom vremenu) Amerikanka Koko Gof i Magdalena Freh iz Poljske. I ova odluka je uzburkala strasti, pošto je zarad tog duela sa centralnog terena na Margaret Kort arenu premešten meč aktuelne šampionke Arine Sabalenke iz Belorusije i Amerikanke Amande Anisimove.

Prema rasporedu, Đoković neće na teren pre 13.30 po lokalnom vremenu (3.30), ali bi njegov peti duel s Manarinom trebalo da počne najkasnije u 14.00.

Đoković je poslednji put igrao u dnevnom terminu na Rod Lejver areni još 2021. godine. Od tada, 15 mečeva zaredom srpski teniser je imao „ekskluzivno“ pravo na večernju satnicu.

Dobra vest za najboljeg tenisera sveta je da se za Melburn u nedelju najavljuje povremeno oblačno vreme sa najvišom temperaturom od 21 stepen, što je više nego prijatno za letnje doba godine, kada dnevne temperature u ovom delu Australije znaju da budu i „debelo“ preko 30 Celzijusa.

Novak će u nedelju protiv Manarina igrati za svoju 101. pobedu na Australijan openu. Trijumf nad Tomasom Ečeverijem bio mu je stoti u Melburnu i srpski as se tako pridružio Sereni Vilijams (105) i Rodžeru Federeru (117), koji su pre njega jedini u istoriji ostvarili trocifren broj pobeda na prvom grend slemu sezone.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ



tagovi

Australian OpenNovak ĐokovićAleks de Minor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara