Jon Cirjak i Luis Figo na turniru u Madridu 2018. godine (©Reuters)
Jon Cirjak i Luis Figo na turniru u Madridu 2018. godine (©Reuters)

Jon Cirjak rešen da turnir iz Madrida preseli u Berlin

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.11.20. | 17:57

Turnir u Madridu, jedan od devet iz serije "masters" u ATP kalendaru i jedan od samo četiri sa znakom "premijer mandatori" u WTA kalendaru, mogao bi od 2022. da se održava u Berlinu.

Kako pišu rumunski mediji, Jon Cirijak, bivši teniski as, dugo godina jedan od najuspešnijig menadžera u tenisu i vlasnik takmičenja u Madridu, razgovarao je, u društvu ambasadora Rumunije Emila Hurezeanua, sa gradonačelnikom Berlina, Mihaelom Milerom o mogućnosti da preseli turnir u nemački grad već 2022. godine.

Glavni razloga za ovaj potez je strah od pada popularnosti tenisa u Španiji po povlačenju Rafaela Nadala, dok je u Nemačkoj, zbog Aleksandra Zvereva, Rusa rođenog u Hamburgu, koji igra pod zastavom Nemačke, te komšije iz Austrije Dominika Tima, ubrzano raste interesovanje za beli sport.

Izabrane vesti

Sledeće godine ističe važeći ugovor Cirjakove kompanije i Madrida koji je 2002. prvi put organizovao masters u muškoj, a 2009. prvi premijer u ženskoj konkurenciji i čiji je ukupni nagradni fond 2019. bio oko 14 miliona dolara (ove sezone nije održan).

Ukoliko Berlin ponudi više od španske prestonice koja je spremna da u narednim sezonama izdvoji više od 30 miliona evra, Cirjak će odustati od načelnog dogovora sa Madridom o produžetku saradnje do 2031. godine i prebaciti turnir u Nemačku koji bi se održavao takođe u maju.


tagovi

Jon Cirijakwta madridATP Madridmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara