(©Reuters)
(©Reuters)

Još jedna pobeda za krunu na kraju 2023. i sigurnih 406 nedelja na tronu

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.11.23. | 17:10

Novaka trijumf u Parizu doveo nadomak još jednog istorijskog rezultata

Kako stvari stoje, kada jednog dana Novak Đoković završi karijeru – da odahnu ove nove generacije – maltene pored svakog iole bitnog teniskog rekorda stajaće njegovo ime.

Osvojio je Đoković masters u Parizu i to mu je 40. trofej iz kategorije 1000, po čemu je ubedljivi rekord, jer je iza njega Rafael Nadal sa 36.

Izabrane vesti

Ali, došao je Novak trijumfom u Gradu svetlosti na korak od još jednog senzacionalnog dostignuća: samo jedna pobeda na završnom turniru u Torinu biće dovoljna srpskom teniskom geniju da osigura prvo mesto na kraju 2023. godine! Đoković je i sada rekorder sa sedam godina koje je završio na teniskom tronu, a ima priliku da taj rezultat uveća za još jednu.

Pored toga, ta jedna pobeda osiguraće Novaku da probije i magičnu granicu od 400 nedelja na prvom mestu ATP liste. Đoković je i sada daleko, daleko ispred svih i teško da će ga u skorije vreme neko stići. No, ako u Torinu dođe do tog jednog trijumfa, srpski as će matematički obezbediti 406 sedmica na teniskom tronu. Skoro 100 nedelja više, po tom kriterijum, od drugoplasiranog Rodžera Federera! Spektakularno.

Đoković je danas osvojio 97. titulu u karijeri. I po tome je na trećem mestu večne liste. Na prvom je Džimi Konors sa 109 trofeja, ali mora se reći da se legendarni Amerikanac penzionisao sa 44 godine. Između njega i Novaka je Federer sa 103 titule, a to će biti naredni cilj koji će srpski as pojuriti da stigne dok ne okači reket o klin.

Sve u svemu, sledi nedelju dana odmora, pa onda završni masters u Torinu, u kojem će Đoković imati najmanje tri meča u grupnoj fazi. Jedna pobeda biće mu dovoljna za fantastičan kraj fantastične sezone u kojoj je osvojio tri grend slema, a u četvrtom tesno izgubio finale.

Samo što ni tu nije kraj, jer ide i Dejvis kup – još jedan trofej koji Novak ponovo želi u kolekciji. 


tagovi

Novak ĐokovićATP Pariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara