Novak Đoković (AFP)
Novak Đoković (AFP)

Još jedna velika Novakova pobeda: Izborio se za humane termine u Tokiju, teniseri mu se zahvaljuju

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 15:35

Tenis na Igrama se više neće igrati pre tri popodne

Od početka olimpijskog turnira u tenisu je bilo vidno nezadovoljstvo takmičara zbog vremenskih uslova i termina u kojima su se igrali mečevi. Program je počinjao u 11.00 časova po lokalnom vremenu i neki od prvih mečeva u dnevnim programima su se zaista igrali u nehumanim uslovima.

Žalili su se teniseri i teniserke ali organizatore u svojim udobnim foteljama i klimatizovanim prostorijama to nije zanimalo. Sve dok đavo nije odneo šalu.

Izabrane vesti

Neki od današnjih mečeva su se igrali po temperaturi od 40 stepeni i pri vlažnosti vazduha od preko 60 odsto. Iscrpljeni Danil Medevedev je pitao sudiju ko će biti kriv ako on umre na terenu, a španska teniserka Paula Badosa je posle prvog seta meča osmine finala doživela toplotni udar i onesvestila se. Morala je da preda meč i teren je napustila u invalidskim kolicima. Novak Đoković je prilikom svog duela protiv Davidovič Fokine morao da koristi cev sa kiseonikom i situacija je došla do usijanja.

Upravo je Novak Đoković danima vodio pregovore sa organizatorima i uspeo je danas da se izbori za humanije uslove i termine u kojima će se igrati nastavak teniskih turnira. Organizatori su prihvatili zahtev prve zvezde olimpijskih igara da mečevi više ne počinju u 11.00 već u 15.00 časova po lokalnom vremenu (09.00 časova po našem).

Oglasio se ITF zvaničnim saopštenjem u kojem je se kaže da su termini pomereni posle konsultacija sa glavnim takmičarima, organizatorima, sudijama, medicinskim osobljem i vlasnicima prava prenosa. Takmičari će imati pravo i na češće pauze kada temperature pređu 30 stepeni.

Hrvatska teniserka Dona Vekić se putem društvenih mreža javno zahvalila Đokoviću što se zauzeo za dobrobit igrača.


tagovi

Novak ĐokovićDona Vekićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara