(©Reuters/AFP)
(©Reuters/AFP)

Još tri seta i četiri četvrtine

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 16:11

Čeka nas od sutra 48 sati za istoriju srpskog sporta

Pamti se 29. januar 2012. godine. Dan za istoriju srpskog sporta. Najpre je u nezapamćenom maratonu u Melburnu Novak Đoković uspeo da slomi Rafaela Nadala i osvoji grend slem. I danas srpski teniski genije kaže da mu je to najdraža pobeda u karijeri.

Nešto kasnije istog dana vaterpolisti Srbije su u finalu Evropskog prvenstva u Ajndhovenu pobedili Crnu Goru i uzeli još jedno zlato.

Izabrane vesti

I vrhunac večeri, za het-trik, igrali su rukometaši finale Evropskog prvenstva u Beogradu, ali su poraženi od Danske. Ostalo je srebro oko vrata, ali svejedno dan koji ljubitelji sporta u Srbiji dobro pamte.

A, ispred nas su dva dana, 48 sati, koji bi mogli još sjajnijom bojom da budu upisana u antologiju domaćeg sporta. Jer bi to bila dva rezultata kakve ova zemlja nikada nije videla. Neke, bogami, ni ceo svet.

Prvo sutra, u nedelju od 15 časova, Novak Đoković će igrati finale Rolan Garosa protiv Kaspera Ruda. Boriće se najbolji teniser sveta svih vremena da osvoji 23. grend slem trofej i najzad i po stoj stavci postane najtrofejniji u istoriji belog sporta. Ostavi sve da mu gledaju u leđa. I natera sve da mu se poklone kao najvećem koji je ikada držao reket.

Kada je pobedio Karlosa Alkarasa, kojeg je svet tenisa unapred proglasio za favorita protiv Najvećeg, onda Rud, koji nikada do sada nije savladao Đokovića, neće mirno spavati pred finale. Još samo tri (dobijena) seta i Novak će sam stajati na teniskom Olimpu.

Manje od 48 sati nakon toga, nakon što, nadamo se teniski Džoker uđe u istoriju, na teren će drugi srpski Džoker, takođe da uradi nešto što nijedan naš košarkaš nije: da osvoji NBA ligu i ponese zvanje MVP-ija plej-ofa najjače lige sveta.

Bilo je srpskih košarkaša koji su osvajali prsten, ali nikada nijedan nije imao takvu ulogu u svom timu kakvu ima Jokić. Nikada nijedan nije dobijao takve hvalospeve, takve komplimente, niti je nizao takve brojke na terenu kao somborski kralj kraljice igara.

Kao što će cela Srbija u nedelju stati na koji sat da odgleda Đokovićevu borbu za parišku krunu, tako će, bez dileme, dobar deo Srbije dočekati zoru između ponedeljka i utorka, kada će, nadamo se, Jokić zadati završni udarac Majamiju i podići pehar. Još samo četiri četvrtine...


tagovi

Novak ĐokovićRolan Garos 2023Nikola JokićNBA ligaDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara