Rud (© Reuters)
Rud (© Reuters)

Kad se Skandinavci sretnu u Parizu zna se ko pobeđuje: Opet Rud, opet polufinale

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.23. | 23:26

Norvežanin kao prethodne godine bolji od Holgera Runea

Opet će Kasper Rud igrati u polufinalu Rolan Garosa. Drugu godinu zaredom. Proletos ga je u borbi za trofej savladao neprikosnoveni Rafael Nadal, ali će možda imati novu šansu, pošto se preko Holgera Runea plasirao među četiri najbolja.

U duelu Skandinavaca, Norvežanin je uskalđenom partijom nadmudrio Danca i tako zakazao okršaj sa Aleksandrom Zverevim – 3:1 (6:1, 6:2, 3:6, 6:3). Podatak da je Danac osvojio samo devet gemova s jedne strane može da se tumači kao rutinska pobeda Ruda, ali s druge ne otkriva koliko se četvrti teniser sveta namučio, pošto je maltene svaki poen morao dobro da zaradi.

Izabrane vesti

Rud se tako osvetio Runeu za poraz u polufinalu mastersa u Rimu, kad je Danac preokretom stigao do meča sa Danilom Medvedevim i izgubio. I potvrdio da je, ipak, tata-mata za vikinškog kolegu, jer je Holgera dobio peti put u šest okršaja. Osim tog u glavnom gradu Italije. Na kraju krajeva, savladao ga je prošle godine na Frenč openu, takođe u četvrtfinalu, s tom razlikom što se tad Danac duže opirao. Otprilike, pola sata...

Zanimljivo da je Rud ostvario daleko manje vinera (čak 16), ali mu se Rune revanširao tako što je napravio skoro 50 neiznuđenih grešaka (47), što se ispostavilo presudnim.

Uz to, bolje se snalazio na mreži, kvalitetnije riternirao, vrlo dobro se snalazio na mreži i uspeo da dođe do trećeg polufinala grend slema u karijeri. Prošle godine je igrao u borbi za trofej i u Bulonjskoj šumi i na Ju Es openu, a čini se da će tek da „nadođe“.


tagovi

Kasper RudHolger RuneRolan Garos 2023Rolan GarosATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara