(©Reuters)
(©Reuters)

Kanada vodi protiv Srbije: Raonić neverovatnim servisom slomio Lajovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 01:42

Orlovi u zaostatku, sve u Đokovićevim rukama

Nedelje bez tenisa su iza nas, a novu sezonu belog sporta otvorili su učesnici ATP kupa, odnosno Dušan Lajović i Miloš Raonić.

Srpski i Kanadski teniser podigli su zavesu na prvom ovosezonskom turniru, a duel u Rod Lejver areni pripao je Raoniću koji je 26. tenisera sveta savladao u dva seta 6:3, 6:4.

Izabrane vesti

Kanađanin je još jednom pokazao da je beton podloga na kojoj se odlično snalazi i sa po jednim brejkom u oba seta rutinski je stigao do pobede u premijernom meču u 2021. godini.

Rivali su duel otvorili rutinski osvojivši nekoliko gemova na svoj servis, a prvi nagoveštaj problema za Lajovića predstavljao je šesti gem u kojem je Raonić tri puta dolazio do izjednačenja, ali na kraju nije imao proliku za brejk.

Ono što je Kanađanin najavio pri rezultatu 3:2, ostvario je dva gema kasnije kad je iskoristio prvu brejk loptu i došao u priliku da servira za set.

Na krilima brejka, 15. teniser sveta bez izgubljenog poena osvojio je i naredni gem stavivši tačku na set koji je trajao 36 minuta.

Po istom scenariju, završio se i drugi set. Nakon po jednog osvojenog gema, Raonić je pojačao pritisak, ali je Lajović uspeo da spase tri brejk lopte i očuva neizvesnost. Ipak, spasavanje četiri brejk lopte u sedmom gemu drugog seta bila je nemoguća misija za Srbina koji je još jednom izgubio korak za rivalom.

Osvojen gem na servis rivala Raonić je materijalizovao lako osvojenim gemom za 5:3, a tačku je stavio iskoristivši drugu meč loptu u desetom gemu.

Glavni Raonićev adut na putu do pobede bio je izvanredan servis oslikan kroz čak 11 asova i 91% osvojenih poena na prvi servis.

Zaostatak Orlova u predstojećem meču pokušaće da nadoknadi Novak Đoković kojem će na megdan izaći Denis Šapovalov, a ukoliko prvi reket sveta ostvari trijumf, pitanje pobednika u duelu Srbije i Kanade rešiće dubl meč.


tagovi

ATP kupDušan LajovićMiloš Raonić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara