Foto: Reuters - Maksim Kresi
Foto: Reuters - Maksim Kresi

Karenjo-Busta propustio četiri meč lopte protiv kvalifikanta, Amerikanac odservirao 44 as udarca!

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.09.21. | 01:30

Maksim Kresi na krilima domaće publike do drugog kola

Tako je to na grend slemovima. U konkurenciji 128 takmičara neko od favorita mora da podbaci, razočara ili da pak autsajder zablista. Drugog dana US opena ovo prvo dogodilo se Pablu Karenjo-Busti i Martinu Fučoviču. Obojica tenisera eliminisani su već na startu turnira, i jedan i drugi posle velike borbe u pet setova.

Mnogo veće iznenađenje doduše predstavlja poraz Karenjo-Buste, pošto je prošlogodišnji polufinalista četvrtog grend slema u sezoni ispao od 151. tenisera sveta, kvalifikanta Maksima Kresija. Amerikanac je očigledno dobio potreban vetar u leđa od domaćih navijača i posle tri i po sata borbe uspeo da priredi jedno od većih iznenađenja na startu otvorenog prvenstva u Njujorku - 3:2 (po setovima 5:7, 4:6, 6:1, 6:4, 7:6).

Izabrane vesti

Kresi je posle sat i po vremena igre bio pred eliminacijom, deveti nosilac na turniru je imao vođstvo od 2:0 u setovima, potom i četiri meč lopte u taj-brejku odlučujućeg petog i praktično u rukama kartu za drugo kolo, međutim, usledio je neverovatan preokret Amerikanca. Servirao je domaći teniser kao pomahnitao, nije Španac imao odgovor na njegove topovske udare, pa je Kresi meč završio sa čak 44 as udaraca, 81 vinerom i svega 35 neiznuđenih grešaka.

Fučovič je eliminisam od dosta većeg imena u svetu tenisa. Mađarskom teniseru je glave došao vremešni Andreas Sepi posle velike četvoročasovne borbe - 3:2 (po setovima 2:6, 7:5, 7:6, 6:4, 2:6, 7:6

Rival Novaka Đokovića u četvrtfinalu ovogodišnjeg Vimbldona otvorio je meč ubedljivim osvajanjem prvog seta, međutim, 37-godišnji Italijan je sa po jednim brejkom u finišu drugog i trećeg seta stigao do preokreta. U četvrtom čak imao i meč loptu, ali je Fučovič uspeo da je spasi i ispostaviće se samo odloži svoju eliminaciju za oko sat i po vremena kasnije.


tagovi

US openPablo Karenjo Busta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara