Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Karenjo-Busti i set premija protiv Nadala, Vavrinka protiv Zvereva juri novo iznenađenje

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 09:04

Rafa na sunarodnika u četvrtfinalu

U osmini finala mastersa u Parizu viđeni su brojni preokreti, a favoriti nisu bili toliko sigurni kao u prethodnim rundama. Sada se svi oni nadaju sigurnijim izdanjima u mečevima četvrtfinala.

Najzanimljivije bi trebalo da bude u sudaru Stena Vavrinke i Aleksandera Zvereva. Vavrinka je eliminisao Rubljova i to nakon što je Rus bio izuzetno ubedljiv u prvom setu - 6:1. Švajcarac se mučio na startu meča, ali je u naredna dva odigrao perfektno i obezbedio plasman u sledeću fazu.

Izabrane vesti

Za prolaz u polufinale igraće protiv Zvereva koji je odigrao maratonski meč sa Manarinom. Francuz i Nemac su proveli na terenu preko tri sata, a Zverev je izašao kao pobednik nakon što je prošao kroz dva taj-brejka i veliku dramu (7:6, 6:7, 6:4).

Nemac je inače dobio sva tri dosadašnja sudara sa Vavrinkom i mnogo će zavisiti od njegovog servisa, jer Švajcarac nije poznat kao najbolji sa riternom, mada u Parizu igra pun samopouzdanja.

(1,12) Nadal - Karenjo-Busta (5,30)

Prvom favoritu Rafaelu Nadalu na putu do polufinala stoji sunarodnik Karenjo-Busta koji mu je uzeo samo set u šest dosadašnjih mečeva i to još 2016. u Dohi. U dva ovogodišnja susreta Nadal je zemljaku prepustio samo devet gemova što dovoljno govori o tome koliki je favorit da ovo reši u dva seta.

Najlakši posao u osmini finala imao je deveti reket sveta Dijego Švarcman. Argentincu je bilo dovoljno sat vremena da savlada kvalifikanta Davidoviča Fokinu (6:1, 6:1) i zakaže susret sa Danilom Medvedevim koji je posle preokreta bio bolji od De Minora, pa će sada pokušati da veže i četvrtu pobedu nad Švarcmanom.

Miloš Raonić bio je maksimalan u osmini finala. Điron je uspeo da mu papira do ta-jbrejka prvog seta u kojem je Miloš Raonić bio silan kao i u drugom setu. U četvrtfinalu kanadski teniser će igrati protiv Iga Imbera. Francuz je savladao Marina Čilića u tri seta (6:3, 6:7, 6:3).

MASTERS U PARIZU - ČETVRTFINALE

Petak

14.00: (1,45) Medvedev - Švarcman (2,55)

15.30: (1,45) Raonić - Imber (2,55)

18.35: (1,12) Nadal - Karenjo-Busta (5,30)

20.00: (1,40) Zverev - Vavrinka (2,70)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Rafael NadalPablo Karenjo Busta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara