(© AFP)
(© AFP)

Karlitos izgubio prvi set u Njujorku, ali tutnji ka završnici

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.09.23. | 21:43

Branilac trofeja u osmini finala

U Barseloni ga je dobio u polufinalu, a onda u meču za titulu bio bolji od Stefanosa Cicipasa, još pre dve godine savladao ga je i u Beču, na tvrdoj podlozi, sad mu je Danijel Evans uzeo prvi put set u međusobnim okršajima, samo što je protiv Karlosa Alkarasa potrebno daleko više kako bi se zaustavio. Ovako, skoro rutinska pobeda momka iz Mursije za plasman u osmini finala Ju Es opena (3:1).

Španski as je možda mogao i bez tog jednog izgubljenog seta – prvog u Njujorku ovog leta – jer je u trećem setu, kad mu je Britanac oduzeo servis odmah imao šansu da se vrati, međutim propustio je dve brejk prilike i morao da igra još jednu deonicu. Na kraju, posle tri sata i 13 minuta, znatno duže od planiranog, branilac titule je ušao među 16 najboljih – 6:2, 6:3, 4:6, 6:3.

Izabrane vesti

Uprkos tolikom zadržavanju na terenu, bilo je vidljivo da se Alkaras zabavlja, smeje, da mu prija igranje na poslednjem grend slemu u sezoni.

Odigrali smo nekoliko sjajnih poena i Evans i ja. Takvi potezi nam omogućavaju da se smejemo. Probali smo da zabavimo publiku i uspeli smo u tome. Sjajno je osetiti energiju sa tribina, svi smo uživali“, rekao je Karlitos posle meča.

U njemu je sjajno koristio servis, odlično se snalazio na mreži (79 procenata uspešnosti), ostvario je čak 32 vinera više od Evansa, rivalu dozvolio svega sedam brejk šansi od kojih je Britanac iskoristio dve, dok je sam dolazio čak 17 puta u priliku da oduzme servis rivalu. Prošlo je šest puta i još kad se na očiglednu razliku u kvalitetu doda mladost i energičnost lako se plasirao u naredno kolo.

Tamo će mu rival biti Mateo Arnaldi, 22-godišnji Italijan, koji je napravio iznenađenje i u tri seta (6:3, 6:4, 6:3) savladao 17. tenisera sveta, Kamerona Norija.


tagovi

Karlos AlkarasUS openUS Open 2023Danijel EvansTenisATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara