Miomir Kecmanović (Foto: AFP)
Miomir Kecmanović (Foto: AFP)

Kecmanović dobro oznojio Monfisa, ali stao u osmini finala Australijan opena

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.01.22. | 11:25

Francuz vidno iscrpljen, ali izborio plasman u četvrtfinale novom pobedom bez izgubljenog seta, srpski teniser uprkos porazu ostvario jedan od najvećih uspeha u karijeri

Odlukom državnih organa da se Novaku Đokoviću ne dozvoli boravak u Australiji i učešće na prvom grend slem turniru u kalendarskoj godini, otvorila se velika prilika Miomiru Kecmanoviću - iskoristio ju je. Plasmanom u osminu finala Ozi opena ostvario je najveći uspeh na grend slemovima u karijeri, ali nije uspeo da se domogne osam najboljih. Na put mu je stao Gael Monfis, koji igra kao preporođen. Francuz je i četvrti meč dobio bez izgubljenog seta, ali ga je Kecmanović za dva sata i 37 minuta borbe dobro oznojio. Na kraju je Miomir morao da pruži ruku 20. reketu planete koji je susret okončao sa 54 vinera - 3:0 (7:5, 7:6, 6:3) za iskusnog Monfisa, koji će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Pablo Karenjo Busta - Mateo Beretini.

Igra Monfis kao posednut u Melburnu. Prva dva meča rešio je za oko sat i po vremena, Federiko Korija i Aleksander Bublik (bolje rangirani teniseri od Kecmanovića) mu nisu mogli ništa. Tek u trećem kolu ga je Kristijano Garin (19. na ATP listi) koliko toliko uzdrmao - ali samo u prvom setu. Naredna dva Francuz je dobio za sat i 11 minuta uz samo četiri izgubljena gema.

Izabrane vesti

Došao je na redi Kecmanović, koji se umesto sa Đokovićem u prvom kolu odmerio sa Salvatoreom Karuzom i savladao ga za nešto manje od dva časa borbe sa 3:0. Usledio je duel sa Tomijem Polom, vodila se velika borba, ali je Miomir mentalno bio jači. Dobio je dva seta u taj-brejku i ponovo bez izgubljenog došao do najboljeg plasmana u karijeri na grend slem turnirima.

Iskorak je napravio protiv 26. tenisera sveta Lorenca Sonega. Italijan mu je uzeo jedan set (drugi) - posle velike borbe i neverovatnog preokreta u taj-brejku. Nije ga to slomilo, pa je naredna dva dobio za sat i po zakazao megdan sa Monfisom.

Monfis tokom sudara sa Kecmanovićem (Foto: AFP)Monfis tokom sudara sa Kecmanovićem (Foto: AFP)

Vodila se velika borba u prvom setu. Vrlo dobro su servirala oba tenisera, Kecmanović je spasao nekoliko brejk i set lopti u 10. gemu, a onda i sam imao par prilika da oduzme protivniku servis - nije ih iskoristio. U 12. gemu je došao do prilike da povede, ali je Francuz izjednačio, potom došao do prednosti i iskoristio prvu set loptu.

Drugi set je bio ključan, jer je srpski teniser uzeo brejk u ranoj fazi i bio na dobrom putu da izjednači. Monfis je delovao umorno, ali je izgled varao. Počeo je da šalje sjajne forhend paralele, vrlo dobro servirao i poravnao rezultat - 4:4. Imao je potom dve set lopte, ali ih je Kecmanović spasao i izborio se za taj-brejk. Oduzimali su jedan drugom servis u nastavku, a Monfis je pri vođstvu 5:4 vezao dva brejka i poveo sa 2:0.

Nije ni to poptuno slomilo Miomira, ali kada je je izgubio sedmi gem trećeg seta na svoj servis, polako je postajalo jasno da će se teško vratiti. Monfis je potvrdio brejk, a potom posle velike borbe iskoristio i drugu meč loptu na Kecmanovićev servis i domogao se četvrtfinala. Prvog u Melburnu od 2016. godine.


tagovi

Miomir KecmanovićGael MonfisAustralijan openAustralijan open 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara