Kecmanović (©Reuters)
Kecmanović (©Reuters)

Kecmanović igra tenis života, Đere već završio u Majamiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 09:40

Miomir eliminisao Džeka Soka

Bio je Miomir Kecmanović u jednom momentu 38. teniser sveta, igrao odlično, ali čini se da u 2022. ipak igra najbolji tenis karijere.

Posle sjajnog nastupa u Indijan Velsu, gde je stigao do četvrtfinala, srpski teniser je odlično počeo i na mastersu u Majamiju. Kecmanović je u dva seta eliminisao Džeka Soka, američkog tenisera koji je nekada bio osmi reket sveta.

Izabrane vesti

Miomir je slavio sa 7:6, 6:4 posle sat i 39 minuta igre. Sok je bolje otvorio meč, napravio je brejk za 3:1, ali tu prednost nije uspeo da sačuva. Kecmanović je stigao do 4:4, a posle toga su obojica tenisera čuvala svoje servise do taj brejka. U tom doigravanju srpski igrač je bio bolji sa 7:3 i osvojio je prvi set.

Kecmanović je spasao dve brejk lopte na startu drugog seta i sve do 5:4 nije imao nijednu priliku da Soku oduzme servis. A, onda su mu se ukazale istovremeno tri brejk i meč lopte. Drugu je iskoristio i prošao u drugo kolo.

A, tamo će ga čekati izuzetno težak zadatak, jer će mu protivnik biti Feliks Ože-Alijasim, deveti igrač sveta i sedmi nosilac na turniru, koji je u prvom kolu bio slobodan. Tri puta su u karijeri igrali jedan protiv drugog Kecmanović i Alijasim, bilans je 2:1 za Kanađanina.

Drugi srpski predstavnik na turniru u Majamiju, Laslo Đere, završio je nastup u prvom kolu. Francuz Artur Rinderneh je bio bolji u dva seta – 6:2, 7:6.

Đere je u drugom gemu propustio čak pet brejk lopti i to mu je očigledno poljuljalo samopouzdanje, jer je već u sledećem gemu izgubio svoj servis, Francuz je dobio krila i na tom vetru je osvojio prvi set.

U drugom je viđena samo jedna jedina brejk šansa i to je ponovo imao Đere, ali je nije iskoristio. Imao je u taj brejku šansu da izjednači u setovima (6:5), pa je i tu priliku propustio i Rinderneh je otputovao u drugo kolo gde će igrati sa Hubertom Hurkačom.


tagovi

Miomir KecmanovićLaslo ĐereATP Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara