(©Reuters)
(©Reuters)

Kecmanović nadoknadio set zaostatka pa se za 25 minuta oprostio od Indijan Velsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 00:08

Srpski teniser potpuno nemoćan u odlučujućem setu 6:7,6:3, 1:6

Fenomenalnom igrom u trećem setu Tejlor Fric je za samo 25 minuta u trećem setu rešio pitanje pobednika uz samo jedan ispušten gem i eliminisavši Miomira Kecmanovića zakazao polufinalni susret sa Andrejem Rubljovim.

Amerikanac je posle dosta borbe u prvom setu stigao do prednosti, koju je Srbin u drugom setu jednim brejkom potpuno poništio, te je odluka doneta u trećem setu u kojem je sve proteklo u znaku 20. igrača sveta.

Izabrane vesti

Prvi set pripao je američkom teniseru koji je put do vođstva mogao da trasira u šestom gemu kada je imao prvu brejk loptu, međutim Kecmanović je uspeo da izbegne brejk, što je pošlo od ruke i njegovom rivalu pri rezultatu 5:5, te je odluku doneo taj-brejk.

Serijom od četiri poena 20. teniser sveta je nagovestio epilog u prvom setu. Pri rezultatu 5:1 u taj-brejku Kecmanović je sa dva mini brejka vratio neizvesnost, ali potom vrlo brzo izgubio korak i izgubio set.

Udarac koji mu je zadao rival odrazio se na Srbina, međutim dve brejk lopte nisu bile dovoljne protivniku da stigne do brejka. Sličan scenario viđen je i u narednom gemu na Kecmanovićev servis kada je 61. teniser spasao još jednu brejk loptu.

Konačno, prvi brejk na meču viđen je pri rezultatu 4:3 kada je Kecmanović bez izgubljenog poena stigao do gema na servis rivalakoji je potom materijalizovao i stigao do izjednačenja.

Ispuštena prednost nije se negativno odrazila na Frica koji je nanizao pet gemova i posle počasnog koji je pripao Kecmanoviću stavio tačku na duel koji je trajao sat i 59 minuta.

U polufinalu će Fric odmeriti snage sa Rubljovim, dok će Nadalu rival biti Alkaraz.

INDIJAN VELS - ČETVRTFINALE

Nadal - Kirjos 7:6 (0), 5:7, 6:4

Alkaraz - Nori 6:4, 6:3

Rubljov - Dimitrov 7:5, 6:2

Kecmanović - Fric 6:7 (5), 6:3. 1:6


tagovi

Miomir KecmanovićTejlor Fric

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara