Novak Đoković (Starsport/Serbia Open)
Novak Đoković (Starsport/Serbia Open)

Kecmanović poveo i igrao tenis za top 20, Novak u trećem setu pokazao da je onaj pravi i obezbedio polufinale

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.04.22. | 18:31

Novi preokret najboljeg tenisera sveta

Juče je Laslo Đere priredio Novaku Đokoviću maratonska tri seta i tri i po sata borbe, a danas je Miomir Kecmanović krenuo Đereovim stopama i ozbiljno namučio svetskog broja jedan. Osvojio je drugi teniser Srbije prvi set, prvi došao do brejka u narednom, ali za skalp teniske veličine kakva je Novak, dozvolio je sebi previše grešaka, naročito sredinom trećeg seta kada se meč lomio. Za to vreme Đoković je u odlučujućem periodu igre pokazao da je onaj pravi i plasirao se u polufinale otvorenog prvenstva Srbije - 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Za razliku od prošlogodišnjeg duela u Beogradu, kada su se Novak i Miomir sastali takođe u četvrtfinalu i kada ga je svetski broj jedan počistio sa terena za 75 minuta, viđena je potpuno drugačija situacija. Ovoga puta se na terenu ozbiljno pitao momak koji je domonstrirao tenis za top 20 na svetu. Kecmanović trenutno jeste 38. teniser sveta, ali uz udarce i hrabar pristup koji demonstrira od starta 2022. godine, a koji ga je krasio i ovog popodneva, u narednim mesecima ga nesumnjivo čeka još skokova na ATP listi.

Izabrane vesti

Pre početka turnira u Beogradu, Novak je rekao da je došao po vetar u leđa i da je mislima već u Parizu gde će od 22. maja krenuti u odbranu trofeja Rolan Garosa, a titula u rodnom gradu svakako bi predstavljala pravu odskočnu dasku za vlasnika 20 grend slem titula koji se od starta godine nije naigrao tenisa iz dobro poznatih razloga. To se odrazilo na ranu eliminaciju u Monte Karlu od Alehandra-Davidoviča Fokine, osetio se manjak mečeva i protiv Đerea i Kecmanovića, ali ono što je Novak pokazao u trećem setu, veoma ohrabruje pred završnicu u Beogradu i nastavak sezone. Bilo je tu vrhunskih pasing šotova, savršenih vinera, naročito prepoznatljivom bekhend paralelom...

Na početku susreta je ipak bilo dosta oscilacija, pa i govora tela i udaraca koji su nagovestili da ne uživa na terenu...

Jedan brejk je odlučio prvi set u korist Kecmanovića, a da do njega dođe ozbiljno mu je olakšao najbolji teniser sveta. Na startu trećeg gema napravio je dve vezane duple servis greške, a na brejk šansu rivala toliko loše skratio loptu tako da nije završila ni blizu mreže. Potvrdio je Miomir brejk, pa u narednom gemu opet satera Novaka uza zid. Poveo je 0:40, a Novak nakon tri vezane spasene brejk lopte, u najdužem gemu na meču uspeo da se odbrani od još dve. To mu nije pomoglo da preokrene sitauciju prvom setu. Uspeo je na 5:4, da spase prve dve, od tri set lopte 38. tenisera sveta - prvu maestralnim vinerom iz bekhend riterna, drugu neodbranjivim drop šotom, ali mu mlađi kolega nije dao nikakvu šansu da se iskobelja iz treće jer je odservirao as.

Kecmanović dosta grešio na startu drugog seta, u prva dva gema šest neiznuđenih, ali ga to nije omelo da nastavi da demonstrira izuzetno hrabru igru. Novak se tek u drugom setu našao u situaciji da ugrozi servis rivala, a na drugu brejk loptu, Kecmanović je odgovorio je savršenim forhend vinerom, praktično na liniju u sam ugao terena. već u narednom gemu Miomir je uspeo da oduzme servis Đokoviću, ali je Novak ekspresno odgovorio ribrejkom.

Zatim je Đoković pri rezultatu 4:3 došao do brejk šansi. Pomogla mu je u tome i mreža, a onda na brejk loptu, sreća prešlla na stranu Kecmanovića kojeg je takođe spasao vrh mreže. Međutim Izvojevao je Novak još jednu brejk šansu, a Kecmanović ovoga puta isterao lopticu u aut, da bi u narednom gemu gledao rivala kako sigurnim servisima poravnava na 1:1.

Greškama je pogurao Novaka ka izjednačenju, a koncentracija mu je pala i sredinom odlučujućeg seta. U njemu nije bilo brejka u prvih šest gemova, a onda je 22-godišnjak koji je koji u prvom setu nije dozvolio Đokoviću ni da sanja brejk, izbugio gem na svoj servis bez ijednog osvojenog poena. Mahom su se nizale njegove greške kojima je pomogao Novaku da koji minut kasnije, još jednim brejkom obezbedi polufinale. Tamo ga će igrati sa boljim iz duela Hačanov - Monteiro.



tagovi

Miomir KecmanovićNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara