Foto: AFP
Foto: AFP

Kecmanović se preokretom revanširao Fricu za plasman u četvrtfinale Majamija

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.03.22. | 05:25

Na narednom koraku čeka ga špansko tenisko čudo - Karlos Alkaraz

Kažu da osveta servira kada je hladna. Ne i u slučaju Miomira Kecmanovića. Srpski teniser se u osmini finala turnira u Majamiju revanširao Tejloru Fricu za poraz u Indijan Velsu i obezbedio mesto među osam najboljih na Floridi - 2:1 (3:6, 6:1, 6:4).

Imao je Kecmanović set zaostatka, slutilo je da će se završiti kao pre desetak dana u četvrtfinalu Indijan Velsa, ali je srpski teniser izvukao pouku iz tog poraza i ovog puta uspeo da režira preokret kao potvrdu sjajne forme u 2022. godini. Bilo je pomalo neočekivanih poraza na južnoameričkoj turneji za Miomira (dva puta od Serundola, potom i od Tabila), ali partijama u Americi četvrti reket Srbije – ne još dugo – ne prestaje da oduševljava.

Izabrane vesti

U Indijan Velsu je između ostalih uzimao meru Marinu Čiliću i Mateu Beretiniju posle velikih i dugih borbi, na aktuelnom turniru u Majamiju pre Frica iznenadio Feliksa Ože-Alijasima, zatim srušio i Sebastijana Kordu dvojicu talentovanih tenisera, potvrdivši da ni sam ne kaska za njima. Fric je do večeras bio u naletu, na turnir je došao kao osvajač Indijan Velsa nakon što je u finalu savladao Rafaela Nadala, u duel sa Kecmanovićem je ušao sa serijom od osam pobeda, ali mu 22-godišnji Srbin isprečio.

Za razliku od njihovog prethodnog duela, u večerašnjem su prva dva seta trajala znatno kraće. Prvi je posle poprilično ujednačene borbe u prvoj polovini osvojio Fric za 31 minut, napravivši prevagu brejkom u osmom gemu. Kecmanovićev odgovor bio je ekspresan i poprilično direktan. Srpski teniser vezao je pet osvojenih gemova i za tek tri minuta više od svog rivala stigao do seta i izjednačio rezultat.

A u odlučujućem, trećem setu - rovovska borba. Već od prvog gema. Osvojio ga je Fric, ali tek nakon osam izjenačenja i četiri spasene brejk lopte. Ispostavilo se da ga je taj gem iscrpeo. U narednom Kecmanović je stigao do 1:1, da bi zatim napravio brejk i stigao do prednosti.

"Umoran sam. Baš sam umoran", rekao je američki teniser ka svojoj loži nakon izgubljenog servis gema. Ipak, smogao je snage da pripreti Kecmanoviću već u narednom, izborio se čak i za brejk loptu, ali je Miomir odličnim servisima uspeo da potvrdi brejk i do kraja meča ga bez većeg problema odbrani.

U narednoj rundi čeka ga još izazovniji rival - Karlos Alkaraz. Špansko tenisko čudo, okarakterisan kao naslednik Rafaela Nadala, odigrao je u osmini finala jednu od najboljih partija još uvek kratke karijere i maksimalnim rezultatom eliminisao Stefanosa Cicipasa - 2:0 (7:5, 6:3).

Bio je 18-godišnji Španac na ivici provalije u finišu prvog seta, Cicipas je pri rezultatu 5:3 servisao za vođstvo, ali je Alkaraz pokazao karakter i vezao četiri uzastopna osvojena gema za neverovatan preokret, da bi seriju nastavio sa još dva vezana gema za vođstvo u drugom setu.

Cicipas je uspeo da prekine nalet mladog Španca i smanji zaostatak, potom i pripretio brejk loptama u dva uzastopna Alkarazova servis gema, međutim, golobradi Karlos se trgao iz kandži trećeg nosioca turnira i posle poraza od Džensona Bruksbija u trećem kolu Indijan Velsa naneo mu još jednu bolnu eliminaciju.

Zanimljivo, Kecmanović i Alkaraz jedina su dvojica među osam najboljih u Majamiju koji su u Indijan Velsu stigli minimum do četvrtfinala.


tagovi

Miomir KecmanovićTejlor FricATP Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara