Miomir Kecmanović (©MN Press)
Miomir Kecmanović (©MN Press)

Kecmanović stigao u četvrtfinale, na vidiku derbi sa Đokovićem

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 16:46

Nova pobeda 22-godišnjeg Beograđanina

Kiša je poremetila program za sredu na Otvorenom prvenstvu Srbije, ali ne i Miomira Kecmanovića. Sjajno igra 22-godišnji Beograđanin ove godine, a potvrđuje to i u Beogradu.

Posle Rišara Gaskea (6:0, 6:3), uspešan je bio i protiv Džona Milmana - 6:4, 7:6 (7:5).

Izabrane vesti

Sledeća prepreka, ipak, biće verovatno najteža dosad u 2022, pošto čeka pobednika meča Novak Đoković - Laslo Đere.

U borbi za četvrtfinale od starta je srpski teniser stavio Australijancu na znanje da želi što pre da završi posao. U svakom od prva tri servis gema protivnika Kecmanović je imao brejk loptu. Iskoristio ju je u drugom, a potom rutinski kontrolisao igru do 6:4, realizovavši prvu set loptu.

Australijanac je bio gotovo bezopasan na servis gemove Srbina, koji je i drugi set otvorio brejkom. Ipak, ono što nije uspeo u prethodnih deset gemova, Milman jeste u drugom gemu drugog seta. Došao je do čak tri brejk lopte i iskoristio drugu za 1:1.

Uspeo je Kecmanović odmah da uzvrati istom merom, a onda su usledili uglavnom maratonski gemovi na servis Australijanca. Primera radi, u petom gemu je naš teniser od 40:0 na servis rivala stigao do izjednačenja. Još dvaput je uspeo da ga zaustavi da povede 3:2, ali se to ipak dogodilo. Mučio se Milman sa svojim servisom, a bezopasan bio na Kecmanovićev. Izdržao je gost do taj-brejka drugog seta, međutim, nije uspeo da poremeti planove srpskom teniseru. Ali, dobro ga je izmorio za ono što verovatno sledi, a to je derbi sa Đokovićem.

Svetski broj jedan i Laslo Đere na teren će uskoro, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.


tagovi

Miomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara