Goran Ivanišević (Reuters)
Goran Ivanišević (Reuters)

Koliko Ivanišević zarađuje od saradnje sa Novakom: Ove sezone preko 1.000.000 samo od bonusa

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 19:52

Prema informacijama koje je plasirao hrvatski Nacional

Već skoro četiri i po godine zvanično traje saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića i malo je reći da predstavlja dobitnu kombinaciju. Svašta su od 30. juna 2019. Srbin i Hrvat prošli zajedno, čak 15 grend slemova na kojima je Novak podigao zadivljujućih devet pehara.

U aprilu ove godine, Novak Đoković se na jednoj konferenciji u Banjaluci našalio na pitanje novinara kojeg bi tenisera voleo da trenira pod uslovom da se jednog dana odluči i za taj poziv. "Kirjos", ispalio je Novak kao iz topa i nastavio: "Da postanem trener Kirjosu verovatno bi osvojio pet grend slemova. Ali bi ga skupo koštao."

Izabrane vesti

Koliko bi Novak naplaćivao trenerske usluge Kirjosu možemo samo da zamišljamo, ali zahvaljujući hrvatskom Nacionalu, obelodanjene su sume koje Ivanišević zarađuje od saradnje sa Đokovićem. I trener najboljeg svih vremena godišnje zarađuje bolje nego većina tenisera na Turu. Da izuzmemo prvi dvadesetak, 30 tenisera sveta.

Naime, prema navodima hrvatskog portala, Ivanišević zarađuje između 6.000 i 10.000 evra na nedeljnom nivou. Dakle, između 312.000 i 520.000 godišnje. Ali to nije sve, jer se pominje i navodni bonus koji podrazumeva 10 odsto od novca koji Đoković zaradi na svakom turniru. A kako je Novak ove sezone zaradio 10.581.665 dolara i Ivaniševićeva plata za 2023. se uvećala za preko 1.000.000 dolara. A sezona još nije gotova. Za desetak dana, prvi teniser sveta će učestovati na mastersu u Parizu, a zatim i na završnom mastersu u Torinu.


tagovi

Goran IvaniševićNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara