Kraj! Hrvatica u spektakularnom meču poslala uplakanu Serenu u penziju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.09.22. | 09:12

Puno emocija na Artur Ešu bilo je noćas...

Na čudesnu karijeru Serena Vilijams noćas je stavljena tačka. Jedna od najboljih teniserski svih vremena - a po mnogima i najbolja - najavila je da će joj US open biti poslednji turnir. Imala je 40-godišnja Amerikanka veliku želju da stigne šta dalje, maštala o trofeju na ispraćaju u penziju kojim bi se izjednačila po broju grend slem pehara sa Australijankom Margaret Kort (24), međutim na tom putu isprečila joj se Hrvatica Ajla Tomljanović. Ona je u trećem kolu bila bolja od Serene nakon izvanrednog meča dugog više od tri sata - 7:5, 6:7, 6:1.

U spektakularnom ambijentu na stadionu Artur Eš na kraju nije moglo bez suza. Amerikanka je imala veliki vetar u leđa od strane verne publike, udarala iz sve snage, spasila čak pet meč lopti iako je znala da je sve izgubljeno (na 1:5 u trećem setu), da bi na kraju morala da prizna poraz i čestita 11 godina mlađoj rivalki.

Izabrane vesti

"Dala sam sve od sebe, pokušavala sam... Ali Ajla je bila bolja. Hvala svima koji su bili uz mene svih ovih godina, decenija. Hvala mojim roditeljima, oni su najzaslužniji za sve što sam postigla. Ovo su suze radosnice. Hvala Venus, ona je jedini razlog zašto je Serena Vilijams ikada postojala. Bila je ovo zabavna vožnja, neverovatno putovanje".

Serena je u prvoj rundi pobedila Crnogorku Danku Kovinić, a nakon što je uspela da eliminiše i drugog nosioca - Estonku Anet Kontaveit, mnogi su pomislili kako bi mogla u samu završnicu. Ipak, Tomljanovićeva je potvrdila da igra sezonu karijere i zasluženo prošla dalje, gde je čeka okršaj sa Ljudmilom Samsonovom, dželatom naše Aleksandre Krunić.

Nije Vilijamsova uspela da dođe do 24 grend slema, međutim za utehu i dugo sećanje ostaje joj to što u open eri nema uspešnije teniserke od nje na grend slem turnirima. Kada je početkom 2017. poslednji put slavila u Australiji, pretekla je Nemicu Štefi Graf - 23:22 i po mnogim stručnjacima postala GOAT.

Za dve i po decenije karijere Serena je po sedam puta osvajala Australijan Open i Vimbldon, tri puta Rolan Garos i šest puta US open.

Ima i 14 grend slem titula u dublu, dve u miksu, ukupno 73 titule u singlu i sve to urešeno s četiri olimpijska zlata, odnosno titulom u Fed kupu. Na prvom mestu na svetu provela je 319 nedelja.

Naklon kraljici ženskog tenisa.


tagovi

Serena VilijamsWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara