"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Kraj sezone već u julu? Novak zbog preteranog igranja propušta Ju-Es Open

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.07.17. | 08:51

Možda i Šangaj, Pariz, London...

Novak ĐokovićPoraz od Tomaša Berdiha u četvrtfinalu Vimbldona vrlo lako bi mogao da se ispostavi kao poslednji meč koji je Novak Đoković odigrao u 2017. godini, pošto mu zbog povrede lakta, prenosi Sportski žurnal, sleduje duža pauza. Možda čak i šest meseci duga...
"Nole mora na mirovanje od šest do 12 nedelja. Na sledećem pregledu će se znati da li ova procena ostaje ili se menja. U tom periodu neće smeti da trenira sa reketom, ali će smeti da radi ostale segmente, kao što su kondicija i slično. Naravno, imaće i određene terapije", kaže za Žurnal Zdenko Milinković, lekar reprezentacije i ortopedski hirurg.

A kako Ju-Es Open počinje za pet nedelja jasno je da su šanse da Đoković zaigra u Njujorku minimalne. Ništa puno veće nisu ni šanse da će zaigrati u polufinalu Dejvis kupa, koje se igra za sedam nedelja. Štaviše, sasvim je realna varijanta da Đoković već sada završi sezonu kako bi sanirao povredu koju vuče već više od godinu dana.

Izabrane vesti

Uostalom, ako se prva dijagnoza ispostavi kao tačna, jedan od najboljih u istoriji tenisa moći će da sa normalnim treninzima nastavi tek od polovine septembra.
"Ima koštanu modricu od preteranog igranja. Nije dovoljno pauzirao. Novak je takav, stisne zube i igra pored ozbiljne povrede. To je za mene kao njegovog prijatelja uvek bila velika briga", kaže doktor Miilnković za Žurnal.

Posle Otvorenog prvestva SAD igraju se turniri u Šangaju, Parizu, pa Masters u Londonu. Ako ih Đoković sve propusti verovatno bi sezonu zbog gubitka velikog broja bodova završio negda na 15. mestu ATP liste. Sasvim prihvatljiva cena ako posle toga bol iščezne, a Novak zaigra onako kako ume.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Novak ĐokovićJu-Es Openatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara