Kraj teniskog puta za lepu Karolinu iz Odenzea

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.20. | 08:43

Nekadašnja prva igračica sveta porazom u trećem kolu Australijan opena stavila tačku na uspešnu karijeru

Na terenu je malo ko mogao da je zaustavi, ali protivnik sa kojim se bori Karolina Voznijacki proteklih godina je nepobediv. Nekada prvi reket sveta i osvajačica grend slema završila je tenisku karijeru ovog jutra nakon poraza u Australiji i sada će se posvetiti sebi i lečenju od reumatoidnog artritisa.

Kao što je i obećala, plavokosa devojka iz Odenzea je nakon poraza rekla i definitivno "zbogom". Bolja od nje je u trećem kolu Australijan opena bila Tunišanka Uns Žaber sa 7:5, 3:6 i 7:5.

Izabrane vesti

Dankinja poljskog porekla je nakon poraza, kroz kišu suza pozdravila publiku u Melburnu uz taktove poznatog hita "Sweet Caroline". Popularnoj Karo nekoliko lepih reči uputile su mnoge koleginice, pre svih najbolja teniska prijateljica Serena Vilijams, ali i članovi već legendarne "velike trojke".

Voznijacki je na WTA turu debitovala još 2005. kao 15-godišnjakinja, već tri godine kasnije osvojila je prvu titulu i do kraja karijere izbrojala ih je još 29. Na prvom mestu svetske liste opstala je 71 sedmicu, dve sezone je završila kao WTA lider (2010, 2011), a jedini grend slem osvojila je upravo u Melburnu pre dve godine. I time zaokružila sjajnu karijeru izbegavši da bude još jedna u nizu vrhuskih teniserki bez trofeja sa barem jednog od četiri najveća turnira.

"Nisam želela da mi ovo bude poslednji meč, borila sam se kao da mi život zavisi i verovarta u preokret kao i uvek. Nisam uspela, ali nije ni važno. Ovaj meč dobro reflektuje moju karijeru, moj satv i moju pasiju prema tenisu. Mnogo sam naučila tokom ovih godina, doživela mnoge lepe stvari i ostvarila snove. Ponosna sam na sve što sam uradila i želim da me ljudi pamte kaovelikog radnika", rezimirala je Voznijacki

Od turnirskih nagrada sakupila je preko 35 miliona dolara koji će joj dobro doći u borbi sa opakom, autoimunom bolešću koja joj je skratila karijeru i naterala je da okači reket o klin u punoj snazi, sa samo 29 godina.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara