Krajinović napada četvrtfinale u Stokholmu

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.10.19. | 16:01

Protivnik srpskom teniseru je Danijel Evans iz Velike Britanije

Još samo nekoliko nedelja i još jedna takmičarska godina na ATP turu biće stavljena u knjige. Ove nedelje u toku je nekoliko "manjih" turnira, koji samo predstavljaju zagrevanje za nastupe u Parizu i Londonu u kojem će biti stavljena tačka na sezonu. Jedan od njih igra se u glavnom gradu Švedske, Stokholmu, gde će Filip Krajinović večeras tražiti prolaz u četvrtfinale.

Srpski teniser neće na teren pre 20.00, a u borbi za plasman među najboljih osam sastaće se sa britanskim teniserom Danijelom Evansom, trenutno 43. na ATP listi. Teniser sa Ostrva je na otvaranju savladao Australijanca, Bernarda Tomića, nakon borbe u tri seta, 2:1 (6:4, 1:6, 6:3).

Izabrane vesti

Što se Krajinovića tiče, on je na prvom koraku lako porazio Kaspera Ruda u dva seta za nešto više od sat i po vremena igre, 2:0 (6:3, 7:5). Do sada se jednom sastao sa Evansom, pre skoro tri godine kada je na čelendžeru u Šerburu trijumfovao sa 2:0 (6:4, 7:6). Stvari su se u međuvremenu promenile, pa nas danas očekuje daleko neizvesniji duel.

Na terenu u glavnom gradu Švedske učestvuje još jedan srpski teniser, Janko Tipsarević. On će sutra rano ujutru na teren protiv prvog favorita turnira, Fabija Fonjinija, a već unapred je najavljeno da će mu ovo biti poslednji nastup u karijeri.

Turnir u Stokholmu pripada kategoriji 250, a igra se za nagradni fond od 635.750 dolara. Pobedniku sleduje suma od 109.590 dolara.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara