Krajinović prelako pao, sada sve zavisi od Đokovića

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.11.19. | 11:29

Mladi Rus Andrej Rubljov preslišao srpskog asa u prvom meču četvrtfinala Dejvis kupa

Loše je počeo treći radni dan naše reprezentacije u Madridu. Četvrtfinale prekomponovanog Dejvis kupa protiv Rusije otvoreno je porazom srpskog tima, to jest Filipa Krajinovića od Andreja Rubljova. Mladi Rus je bio više nego ubedljiv sa 2:0, po setvima 6:1 i 6:2. 

Odmah je 22-godišnjak stigao do brejka na početku susreta i postavio ton za ostatak meča u kojem naš as jednostavno nije imao šanse. Malo je stegnuto as iz Sombora ušao u ovo odmeravanje što je uslovilo veliki broj grešaka. Imao je, istina veliku priliku da odmah da uzvrati brejk, ali mu se nije dalo. No, Rusu se dalo i dok dlanom o dlan već je bilo 5:0, i tu je set već bio izgubljen. Ispostavilo se, i ceo meč.

Izabrane vesti

Rubljov je nastavio i u drugom delu ovog jednosmernog susreta u svom ritmu odmah oduzevši servis svom protivniku. Krajinović kao da nije imao ni snage ni ideje šta da radi sa 23. reketom sveta i kola su otišla nizbrdo. Najviše je našeg tensioera danas "izdao" servis kojim je dominirao prethodna dva dana.

Šta je tu je, pred našim timom su još dva susreta. Sledeći je singl u kojem se sastaju Novak Đoković i Karen Hačanov. Trenutno je 1-1 u međusobnim susretima, a Moskovljanin je veliki dužnik Berograđaninu za poraz iz finala mastersa u Parizu prošle godine. Nakon njih na redu je dubl, bilo sve rešeno ili ne. Ukoliko Novak pobedi, što se može očekivati jer Hačanov nije u vrhunskoj formi u poslednje vreme, sve će zavisiti od dubla. Za sada su za isti sa naše strane prijavljeni Viktor Trioicki i Janko Tipsarević, dok su za Ruse do sada igrali baš Hačanov i Rubljov.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara