Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Krajinović u misiji da obriše nulu u koloni titula

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 10:38

Finale u Hamburgu protiv Karenja Buste

Da li će četvrti pokušaj biti srećan? Dugo je Filip Krajinović na ATP turu, ali još nije imao tu čast, još se nije izborio da podigne šampionski pehar na nekom turniru.

Igrao je Filip finale mastersa u Parizu, pa dva manja ATP turnira, ali uvek se saplitao na toj poslednjoj stepenici, kada je trebalo da ispruži ruku i prigrli trofej.

Izabrane vesti

Danas je nova šansa, danas je Krajinovićevo peto finale. U borbi za trofej u Hamburgu igraće protiv Pabla Karenja Buste. Španac je favorit na papiru, bolje je rangiran igrač, osvojio je pet turnira do sada, a i šljaka je njegova omiljena podloga. Ipak, Filip igra odlično, pobedio je Kolšrajbera, Cicipasa, pa Đerea i krajičkom oka leti mu pogled ka peharu.

S druge strane, Karenjo Busta je još ubedljivije došao do finala. U tri odigrana meča (u prvom kolu je bio slobodan) nije izgubio ni set, a jedna od “žrtava” je bio Dušan Lajović.

(1.75) Karenjo Busta – Krajinović (1.95)

Ono što može da hrabri Krajinovića je što je bolji u međusobnim susretima. Tri puta je igrao protiv Karenja Buste i vodi sa 2:1 u pobedama. Jedan od ta dva trijumfa je bio na šljaci, na turniru u Braunšvajgu, doduše davne 2015. godine. Mnogo je vode od tada proteklo Dunavom...

I plasmanom u finale Filip je obezbedio skok na ATP listi i to za devet mesta, pa i ako izgubi, biće od ponedeljka 35. na svetu. Ali, pobeda bi mu donela još veći prodor, sa 1.924 boda skočio bi na poziciju broj 30 i bio bi blizu najboljeg rejtinga u karijeri (26. mesto).


tagovi

Filip KrajinovićTenisPablo Karenjo Busta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara