Dušan Lajović
Dušan Lajović

Krajinović umoran i da slavi, a sutra ga čeka Federer, Lajoviću se smeši treće kolo

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 08:11

Čekamo Miomira Kecmanovića

Uspešan početak drugog dana takmičenja na Australijan Openu. Bar iz ugla srpskih navijača, pošto su i Dušan Lajović i Filip Krajinović prošli prvo kolo. Lajović relativno lako, mada je u prvom setu duela sa Kajlom Edmundom gubio sa 2:5 pre no što je okrenuo situaciju u svoju korist i slavio sa 7:6 (7), 6:3, 7:6 (4), dok se Krajinović pošteno namučio sa Kventinom Alisom, ali ga je na kraju pobedio sa 7:6 (6), 7:6 (1), 3:6, 4:6, 7:5.

Meč je trajao tri sata i 46 minuta, a Krajinoviću je 191 centimetara visoki Francuz pravio velike problem moćnim servisom i napadačkom igrom. Alis je imao čak 26 asova više od Krajinovića, pride i 47 viner više udaraca, uostalom osvojio je i poen više, ali je imao i znatno veći broj grešaka. Jeste uspeo da se vrati posle zaostatka od 0:2 u setovima, ali je Alisova osnovna snaga bio taj prvi servis. Čim on ne bi prošao Francuz bi bio u problemu, dobio je 36 odsto poena pri svom drugom servisu, naspram Krajinovićevih 52.

Izabrane vesti

Bio je Filip prinuđen da se brani, ali je ostao hladan i svoje obavio, pa će u narednom kolu igrati sa Rodžerom Federerom. Ficizički isrcpljen posle maratonskog meča nakon kojeg nije imao snage ni da slavi. A Federer po planu već sutra na meniju. Biće to njihov četvrti sudar, u dosadašnja tri Krajinović je uspeo da mu uzme samo jedan set.

Energetski se Dušan Lajović potrošio mnogo manje, jeste mu Britanac Edmund zapretio u prvom setu, ali kako nije iskoristio servis-gem za vođstvo od 1:0 psihološki je potonuo što je srpski teniser umeo da kazni. Ni naredna dva gema nisu bila jednostrana, ali je u ključnim trenucima Lajović bio taj koji je smirenije ulazio u odlučujuće poene.

Sad sledi Mark Polmans, on se baš napatio u sudaru sa Mihailom Kukuškinom koga je savladao posle pet setova i četiri sata i 19 minuta igre - 6:4, 6:3, 4:6, 6:7, 6:4. Australijanac je tek 133. na ATP listi, eto Lajoviću dobre šanse da plasmanom u treće kolo ostvari svoj najveći uspeh u Melburnu. Uostalom, samo je još 2014. na Rolan Garosu igrao četvrto kolo nekog grend-slema, dok je na istom mestu 2019. i na Ju-Es Openu 2018. dobacivao do treće runde takmičenja.

Na prethodna dva učešća na Australijan Openu ispadao je već na prvoj prepreci, morao bi Lajović da iskoristi ovu priliku.               

Sad čekamo Miomira Kecmanovića, izgubio je prvi set protiv Andreasa Sepija...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara