Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Krajinoviću pripao srpski derbi na startu Indijan Velsa, dalje prošao i Đere

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.03.22. | 00:22

Srbija ima dva predstavnika u drugom kolu, čeka se Kecmanović

Spojio je žreb Filipa Krajinovića i Dušana Lajovića posle sedam godina, ponovo su delili megdan na američkom tlu i ishod je identičan kao i tada u Majamiju. Dobio je Krajinović srpski derbi na startu mastersa u Indijan Velsu i plasirao se u drugo kolo posle nešto više od dva sata borbe - 2:1 (7:5, 4:6, 6:1).

Niti jedan od prva dva okršaja Lajovića i Krajinovića na ATP turu nije završen, obojica predava meč rivalu. Krajinović na šljaci, Lajović na betonu. Treći je bio dostojan mastersa, otišao je u treći set, ali se u njemu raspala igra 44. reketa sveta. Filip Krajinović će za prolaz u treće kolo igrati protiv francuskog tenisera Gaela Monfisa, koji je bio slobodan na startu turnira.

Izabrane vesti

U uvodnom setu srpskog derbija imali su i Krajinović, i Lajović nekoliko prilika da naprave brejkove, ali su, ipak, uspeli uspešno da privedu svoje servis gemove kraju i odbrane se. Ključan je bio 12. gem, servirao je Lajović za opstanak u setu i pukao je pod pritiskom. Jedna brejk lopta bila je dovovljna Filipu Krajinoviću da stigne do prednosti.

Nije to poljuljalo Dušana Lajovića, otvorio je drugi set na izvanredan način, kako je samo mogao poželeti. Oduuzeo je servis rivalu, podigao je nivo igre i znatno bolje počeo da servira. Još jednom je oduzeo servis Krajinoviću, došlo je do opuštanja i novi brejk nije uspeo da materijalizuje, ali jeste stigao do izjednačenja u setovima perfektnim servis gemom. Ni poen nije prepustio Krajinoviću u poslednjem gemu drugog seta.

Nekome bi to bio vetar u leža - ne i Lajoviću. Za treći set nije sačuvao ništa, nisu postojale ni naznake one igre iz prethodnog seta. Raspala se igra Lajovića, prepustio je dva servisa rivalu - gubio i 5:0 - i pošlo mu je za rukom samo da izbegne krompir u setu odluke.

U drugo kolo mastersa u Indijan Velsu plasirao se i Laslo Đere posle pobede nad Sunvu Kvonom iz Južne Koreje. Opravdao je Đere ulogu favorita i trijumfovao posle preokreta - 2:1 (2:6, 6:3, 6:4). Pridužio se Filipu Krajinoviću, a srpska posada u drugoj rundi turnira iz kategorije masters serije 1000 mogla bi da broji tri člana ukoliko Miomir Kecmanović eliminiše Lijama Broudija.



tagovi

Filip KrajinovićDušan LajovićLaslo ĐereATPIndijan VelsATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara