Nina Stojanović (©Reuters)
Nina Stojanović (©Reuters)

Kvalifikacije za AO: Milojević i Stojanovićeva prošli, Krunićeva ispala

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 09:24

U drugom kolu još Džumhur, Hase, Kukuškin...

Tokom saslušanja Novaka Đokovića pred nezavisnim sudom u Melburnu i konačne presude da se najbolji teniser svih vremena pusti na slobodu teniski kompleks Australijan opena startovale su kvalifikacije za prvi grend slem nove sezone.

Troje srpskih tenisera našlo se na terenu već u prvom kolu, a dvoje ih je odnelo pobedu – Nikola Milojević u muškoj i Nina Stojanović u ženskoj konkurenciji. Aleksandra Krunić odmah je završila takmičenje.

Izabrane vesti

Milojević je posle tri seta i posle dva i po sata rovovske borbe bio bolji od Argentinca Nikolasa Kikera po setovima 6:4, 5:7, 6:2. Kiker je pružio neočekivano jak otpor srpskom teniseru, dobro se rvao i dobio drugi set, ali mu je u odlučujućem periodu nestalo snage i Milojević ga je oduvao sa 6:2 za definitivni plasman u narednu rundu kvalifikacija.

U narednom kolu 12. januara Milojevića čeka 244. igrač sveta, Ukrajinac Vitalij Sačko kome je Belgijanac Zizu Bergs predao susret u trećem setu iako je vodio sa 3:2.

Nini Stojanović je Brazilka Laura Pigosi uspela da izvuče samo tri gema, pa je meč završen za manje od sat vremena – 6:1, 6:2. Stojanovićeva je odmah postavila tempo susreta pošto je u prvom gemu uzela brejk Brazilki ”sa nulom”, pa je do kraja sve išlo kao podmazano. U drugom setu bilo je malo varnica, ali je Stojanovićeva sa dva uzastopna brejka potvrdila razliku od dva brejka i poništila učinak protivnice.

Srpskoj teniserki naredna rivalka biće 20-godišnja Amerikanka Hejli Baptist koja je prethodno dobila iskusnu Samantu Mari u tri seta.

Krunićeva nije mogla da zaokruži savršen dan Srba u Melburnu, pošto je od njih bolja Slovakinja Rebeka Sramkova. Sve je takođe rešeno za manje od sat vremena, a posle ne toliko loše borbe u prvom delu Sramkova je kasnije ubedljivo nadigrala Krunićevu, mada je svaki gem bio borba za sebe... Slovakinju u drugoj rundi čeka teniserka iz Španije Kristina Buča koja je izgubila samo jedan gem za 44 minuta susreta sa 256. teniserkom sveta, Rumunke Kristine Dinu.

U narednom kolu su između ostalih Mihail Kukuškin, koji je sa 6:2, 6:3 dobio Mirzu Bašića, potom Robin Hase kome je pripao težak okršaj sa Slovakom Andrejom Martinom (6:0, 4:6, 7:5), te Damir Džumhur koji je bio bolji od domaćeg tenisera Liju Tuu (6:1, 6:3).


tagovi

Nikola MilojevićNina StojanovićAustralijan open 2022Australijan openAleksandra Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara