Kvitova za finale protiv najprijatnijeg iznenađenja

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.01.19. | 16:33

Danijel Kolins sanja prvi Grend slem trofej

Četvrtak je dan za polufinalne duele na Australijan openu za dame. Prvi par ženskog dela žreba čine Petra Kvitova i Danijel Kolins. Videli smo veliki broj iznenađenja do sada, sa turnira su eliminisane prve dve nositeljke, Simona Halep i Anđelika Kerber, a u obzir treba uzeti i to da je prošlogodišnja pobednica prvog Grend slema Karolina Voznijacki, koja je već u trećem kolu eliminisana od strane Marije Šarapove.

Kvitova se posle velikih problema koji je imala prethodnih godina polako vraća u vrh svetskog tenisa. Čehinja je na Australijan open stigla kao šesta igračica sveta, a dosadašnji deo turnira odigrala je gotovo bez greške. U dosadašnjoj karijeri Kvitova je uspela je da osvoji 26 titula, od kojih je jedna iz ove sezone i to sa turnira u Sidneju. Igrala je Kvitova i na turniru u Brizbejnu, ali tamo je u drugom kolu zaustavljena od Kontavejtove. Plasmanom u ovo polufinale Australijan opena, Kvitova je dostigla svoj najbolji rezultat sa ovog turnira iz 2012. godine. U okviru četvrtfinala Kvitova je bez mnogo problema opravdala ulogu favorita i bez izgubljenog seta izbacila Berti.

Izabrane vesti

Kolinsova predstavlja najprijatnije iznenađenje ženskog dela turnira. Radi se o Amerikanki koja je na Australijan open stigla kao 35. igračica planete. Jasno je da će joj ovogodišnji nastup na ovom velikom turniru doneti veliki broj bodova koji će joj popraviti rejting. Danijel u dosadašnjoj karijeri nikada nije osvojila WTA titulu, a danas se bori za svoje prvo Grend slem finale.

AUSTRALIJAN OPEN - POLUFINALE

Četvrtak
04.05: (1,25) Kvitova - Kolins (3,55)
05.35: (1,85) Pliškova - Osaka (1,85)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Australijan open 2019.sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara