Lajović (© AFP)
Lajović (© AFP)

Lajović u drugom kolu Vimbldona, a dobio samo set: Čudesan slučaj Pabla Karenja Buste

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.06.22. | 21:46

Španac predao Srbinu i nastavio negativan niz na trećem grend slemu

Preskočio je Dušan Lajović na Vimbldonu, tako što je samo jedan seto dobio. Možda bi još dva, ali mu je Pablo Karenjo Busta predao jedan od zahtevnijih mečeva prvog kola i tako našeg tenisera poslao u narednu rundu.

Španac se povukao posle povrede skočnog zgloba zadobijene po okončanju druge deonice, pri rezultatu 6:3, 4:6.

Izabrane vesti

Ključni detalj se desio polovinom drugog seta. Pri rezultatu 3:3, Karenjo Busta je osetio prve znake povrede, što se odrazilo i na rezultat. Lajović je poveo 5:4, u toj trenutku Pablo je zatražio tajm-aut, posle intervencije lekara se vratio na teren, izdržao gem, ali više nije mogao.

Na taj način dvostruki polufinalista Ju Es opena i osvajač bronzane medalje na poslednjim Olimpijskim igrama propustio je šansu da napadne premijeru pobedu u karijeri na Vimbldonu. Od svih grend slem turnira jedino na terenima Ol Ingland Klaba nikad nije slavio. A za dve sedmice će proslaviti 31. rođendan.

Primera radi, dobio je 18 mečeva na Ju Es openu, jedan manje na Rolan Garosu, 15 na Australijan openu, a na Vimbldonu – nijedan. Ovaj meč će biti zaveden kao sedmi poraz.

Što se tiče Dušana Lajovića, četvrti put u karijeri će igrati u drugom kolu Vimbldona. Rival će mu biti Aleksander Bublik iz Kazahstana koji je u tri seta savladao Mađara Martona Fučoviča.


tagovi

Dušan LajovićPablo Karenjo BustaTenisVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara