Lajović u trećem kolu Australijan opena!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 08:43

Srbin slavio u četiri seta - 6:4, 7:6, 4:6, 6:3

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kolo Australijan opena, drugi put uzastopno. Lajović je u drugom kolu savladao Kazahstanca Aleksandra Bublika u četiri seta - 6:4, 7:6, 4:6, 6:3. Protivnik 27. teniseru na planeti u narednoj rundi biće Španac Pedro Martinez.

Bio je ovo prvi međusobni okršaj Lajovića i Bublika, a Srbin je mogao čitav posao da završi i u tri seta. Međutim, Kazahstanac je uspeo nakratko da se vrati u igru pri rezultatu 0:2, ali ne i da uvede meč u dramatičnu završnicu. Lajović je bio mnogo sigurniji tokom čitavog meča, imao je značajno veći broj ubačenih prvog servisa, a u ključnim trenucima je delovalo da je samopouzdanje na njegovoj strani.

Izabrane vesti

Prelomni trenutak predstavljao je drugi set, koji je srpski teniser rešio posle taj-brejka rezultatom 7:4. Lajović se prethodno vratio iz teške situacije. Pri rezultatu 3:4 izgubio je svoj servis, a onda uspeo da uzme protivnički. Nakon toga je uspeo da odbrani čak četiri set lopte protivnika, a potom još jednu pri rezultatu 5:6. Sve to je ozbiljno uticalo na pad Bublikove igre u setu koji je trajao čak 65 minuta.

Kazahstancu se za te propuste donekle vratilo u trećem setu. Pri rezultatu 4:4 uspeo je da oduzme servis Lajoviću i potom iskoristi drugu set loptu, ali je onda ostao bez snage. Srbin je osvojio brejk pri rezultatu 4:3, a onda je iskoristio prvu meč loptu i zasluženo stigao do trećeg kola.

Lajović i Martinez do sada su se dva puta međusobno sastajali u karijerama, a srpski teniser je oba meča rešio u svoju korist. Poslednji meč odigrali su pre godinu dana u Buenos Ajresu kada je bilo 2:0 za Lajovića i to posle dva uzbudljiva taj-brejka. Dve godine ranije igrali su u Barseloni, kada je bilo 2:1 za srpskog tenisera.


tagovi

Dušan LajovićAustralijan Open 2021.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara